Apple Watch több iPhone-on?・Watchlabor

Tesztek   |   2018.11.28 - 10:00   |   Írta: Ca$h   |   9741
28. nov Apple Watch több iPhone-on?・Watchlabor

Mi lenne ha át tudnánk egy picit verni a rendszert?

Mert ugye az Apple arra tervezte az Apple Watchot, hogy egyszerre csak egy iPhone-on működjön. Az ugye egész kellemesen meg van oldva, hogy egy telefonon több Watchot használjunk, de fordítva már más a helyzet. Tekintettel arra, hogy minden adat folyamatosan szinkronizálásra kerül a két készülék között, mindezt ugye kicsit megnehezítené, ha egyszerre több telefonnal kéne megosztani. De valójában a folyamat nem lehetetlen, csak éppenséggel nem javallott mert kissé körülményes megoldani.

Szóval fel kell tennünk magunknak a kérdést; valóban szükségünk van arra, hogy több iPhone-nal is kapcsolatba lépjen kedvenc óránk? Hiszen valójában egészen pontosan harminc napon keresztül képes mindenféle információt tárolni, anélkül hogy a közelében lenne bármilyen iPhone. Használhatunk Apple Payt, zenét hallgathatunk, sportolhatunk, csinálhatunk bármit, egyedül csak az interneteléréssel lehet problémánk telefon nélkül, de ez is áthidalható a series 3 LTE modell megjelenése óta.

A leggyorsabb (igaz drágább) megoldás erre a problémára az lenne, ha szereznénk egy másik Apple Watchot, nem kel annak is a legmodernebbnek lenni, elég egy series 1 vagy 2 erre a célra. Hiszen a telefonunk képes egyszerre több órával is tartani a kapcsolatot, tehát ha az egyiket mindennapi dolgokra használjuk, míg a másikat például csak spotra, akkor az iCloudnak köszönhetően minden adat idővel találkozni fog az iPhone-on, egyesíti azt és a nap végén ugyanolyan pontos adatokkal gazdagodhatunk mintha csak egy órát használtunk volna. De ha mi mégis egyszerre több iPhone-t szeretnénk inkább használni tudnunk kel, hogy ehhez bizony elég hosszadalmas procedúrákon kell keresztül mennünk, szóval lehet inkább mégiscsak a több Watch használatát kéne előtte meggondolnunk, ha a pénz nem jelent akadályt, akkor mindenképpen.

Lássuk akkor hogyan is lehet pontosan megoldani ezt a dolgot. Tehát ha alapvetően csak annyi lenne a terv, hogy időnként lecseréljük a telefont, de ugyanazt a Watchot akarjuk hozzá használni, akkor ahogyan már írtam a folyamat kissé hosszadalmas, de megoldható. Ehhez első körben le kell választani óránkat az első iPhone-ról (unpair), majd állítsuk vissza (restore), mentsük le az eredeti iPhone-t (backup) végül pedig párosítsuk a másik iPhone-al. Fontos tudni, hogy nem fogunk semmilyen adatot látni a második iPhone-on, mivel fizikailag az csak az elsőn létezik, kivéve ha az elmentett iPone1-et rátöltjük az iPhone2-re. Gyakorlatilag az lenne itt a cél, hogy kettő egymástól különböző Watch mentést csinálunk mindkettő telefonra. Ezzel azt érjük el, hogy minden Health adat felkerül az iCloudra ezek szinkronizálni fognak az aktuális iPhone-al, de sajnos a sorozatok (streaks) és eredményeink (achievements) nem lesznek elérhetőek csak azon a telefonon amin éppen elértük vagy megszereztük azokat.

Szóval akkor újra röviden és érthetőbben:

  • Mentsük le és válasszuk le óránkat az iPhone1-ről (backup, unpair), ez a folyamat olyan 5-10 percet vesz igénybe.
  • Párosítsuk és állítsuk be az iPhone2-re (pair és set up), ez a folyamat olyan 5-30 percig tart attól függően mennyi adatot kell szinkronizálnia a készülékeknek.
  • Ha vissza akarunk váltani, akkor pedig mentsük le és válasszuk le a Watchot iPhone2-ön (backup és unpair), ami ugye olyan 5-10 perc.
  • Majd párosítsuk és állítsuk be iPhone1-re (pair és set up).

A kérdés továbbra is fennáll: miért is akarunk ennyit vesződni ezzel a kérdéssel? Ezt mindenkinek magának kell eldönteni, a lényeg az, hogy ha erre van szükségünk vagy éppenséggel mazochisták vagyunk vagy csak nagyon sok felesleges szabadidőnk van, akkor ez is megoldható.

Forrás:  iMore


Kommentek megjelenítése