Tényleg gyorsabb lett az új iPhone-ok Face ID-ja? - videó

Tesztek   |   2018.11.05 - 12:58   |   Írta: SzavaRicsi   |   1616
05. nov Tényleg gyorsabb lett az új iPhone-ok Face ID-ja? - videó

Itt az összehasonlítás.

Az új iPhone-ok bemutatóján az Apple megígérte, hogy a XS, XS Max és XR készülékek arcfelismerője gyorsabban dolgozik majd, mint a tavalyi iPhone X-é. A változások nem egészen az előlapi TrueDepth kamerarendszerben történtek, hanem inkább az A12-es lapkészletben, illetve a Face ID tanuló algoritmusában.

Az egyik ilyen újítás, hogy a gépi tanulásért felelős Neural Engine magjainak számát kettőről nyolcra növelték, így az egység már 5 trillió műveletet képes elvégezni másodpercenként, az előző 600 milliárdjával szemben. Ez pedig egyértelműen felgyorsítja az arcfelismerő munkáját is.

De pontosan mennyivel gyorsabb a második Face ID, mint az első? Az AppleInsider ennek is utánajárt.

 

Fej fej mellett tesztelték az iPhone X és XS készülékek Face ID-ját, hogy megnézzék, valóban gyorsult-e a feloldás. A válasz pedig: igen.

A bővebb válasz pedig: igen, de ez a valóságban talán senkinek sem fog majd feltűnni.

Tizenöt próbálkozásból 11-szer kerekedett felül a XS Face ID-ja a X-éhez képest, amelyek közül csupán néhány volt szabad szemmel is tisztán látható. A többi esetében csak akkor tudtak döntést hozni, amikor képkockáról képkockára is kielemezték a felvételeket. A fennmaradó négy esetben döntetlenre hozták ki a versenyt, vagyis az iPhone X egyszer sem volt gyorsabb utódjánál.

Volt azonban egy második teszt, ahol nagyon jól látható különbséget mutatott a két készülék. Találtak ugyanis egy olyan szöget, ahonnan az iPhone X nem képes felismerni a szkennelt arcot, amíg a XS-nek ez ugyaninnen sem okoz gondot. Valahonnan mélyről, felfelé nézve bukott el csúfosan az iPhone X.

A Face ID tehát a 2018-as mobilokban jobb lett, igaz, sebességben csak egy hajszálnyival, de mint láthattuk, új perspektívák is felkerültek a XS listájára.

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése