A FedEx már nem kézbesít Huawei készülékeket!

Tech Hírek   |   2019.06.23 - 19:00   |   Írta: H.A   |   1889

Az Egyesült Államok és a Kína közötti kereskedelmi konfliktus miatt a FedEx már nem kézbesít Huawei készülékeket.

Továbbra is sorban érik a csapások a kínai gyártót. Az Egyesült Államok kormánya által bevezetett kereskedelmi tiltás után a Huawei több beszállítója is bejelentette, hogy megszakítja a partneri kapcsolatot a gyártóval. Mostanra viszont odáig durvult a helyzet, hogy az Egyesült Államokba bizonyos vállalatok már nem is szállítanak Huawei okostelefonokat. A PCMag rendelt egy Huawei P30 Pro készüléket az Egyesült Királyságból az Egyesült Államokba, de a készüléket sajnos visszaszállították a feladási pontra a törvényi szabályozás miatt.

A PCMag-nak tehát nem sikerült továbbítania a londoni központjából a New York-i központjába a készüléket. Ha ez egy bármilyen más gyártó által kiadott okostelefon lenne a szállítás biztosan eredményesen zárul, de a PCMag munkatársai becsületesen kitöltötték a szállítólevelet és azon a Huawei P30 Pro szerepelt. Az Egyesült Királyságot a Parcelforce nevű, Royal Mail rendszerhez tartozó szállítón keresztül továbbították, az Egyesült Államokban pedig a FedEx-hez került, ahonnan öt órával később meg is indult visszafelé az Egyesült Királyságba.

A történetben az a legérdekesebb, hogy a FedEx-nek semmilyen törvényi kötelezettsége nem volt arra, hogy ne kézbesítse a Huawei készüléket. Valójában a FedEx csupán ki akart maradni a konfliktusból, emiatt nem merte kiszállítani a terméket, mivel azon szerepelt a "Huawei" szó. A szállítólevelet természetesen használt okostelefonként is fel lehetett volna adni konkrét márka és típus megjelölés nélkül.

A FedEx a PCMag megkeresésére végül azt válaszolta, hogy hibáztak, amikor visszaküldték a csomagot az Egyesült Királyságba, de kiemelték, hogy napi 15 millió csomagot kell adminisztrálniuk és kézbesíteniük és a folyamatosan változó szabályok miatt nehéz mérlegelniük az operátoraiknak.

Forrá: AppleRider/HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése