10. okt Google: kamerában a Pixel 3 veri az iPhone Xs-t

Google: kamerában a Pixel 3 veri az iPhone Xs-t

Tech Hírek   |   2018.10.10 - 11:05   |   Írta: L Ferenc   |   2716

A keresőóriás szerint az ő új okostelefonjaival jobb képeket lehet készíteni, mint a nemrég kijött idei almás mobilokkal.

A Google által tegnap bejelentett új Pixel 3-as készülékek hátoldalán egyetlen 12 megapixeles felbontású kamera található. Az 1/2,55 colos méretű képszenzor előtt egy f1,8-as fényerejű optika található és természetesen optikai képstabilizátort is kapunk.

A nemrég kijött iPhone Xs-ek hátoldali főkamerája pontosan ugyanilyen adottságokkal rendelkezik, vagyis elvileg hasonló képminőséget biztosítanak ezek a készülékek. Azonban a Google szerint a Pixel 3 kamera fronton az iPhone Xs fölé nő, főleg akkor, ha esti körülmények melletti fotózásról van szó. Ennek bizonyítására ezt az összehasonlítást készítette a keresőóriás:

A felvétel alapján arra lehet következtetni, hogy a Pixel 3-ban egy a Huawei P20 Próban lévőhöz hasonló speciális esti üzemmód található, ami gyenge megvilágítás mellett brillírozik. A Pixel 3 kamerájának valós képminőségével kapcsolatban persze majd csak az első részletes tesztek felbukkanását követően leszünk okosabbak. Az pedig kapásból hátrányt jelent, hogy a Pixel 3-on csak egyetlen kamera van, vagyis az iPhone-okon lévő 2x-es optikai zoomot egész biztosan elbukjuk. 

Kapcsolódó cikkek:
Kommentek megjelenítése
Több Apple hír
07. dec

Kiderült, hogy használhatjuk-e itthon az új Watch EKG-ját

Tech Hírek

Az Egyesült Államokban már feloldotta az Apple a Watch Series 4 legfontosabb újítását. Ezzel egy időben az is kiderült, hogy itthon megkerülhetjük-e a régiós korlátozást.

Bővebben

07. dec

Ausztrália az iOS védelmének gyengítésére kényszerítheti az Apple-t

Tech Hírek

Összerúghatja a port az ausztrál vezetés és az Apple az ország egyik új törvénye miatt.

Bővebben