Mostantól programozhatjuk a valóságot, a Pokemon GO fejlesztőinek jóvoltából

Tech Hírek   |   2018.06.29 - 10:00   |   Írta: N Marcell   |   1603
29. jún Mostantól programozhatjuk a valóságot, a Pokemon GO fejlesztőinek jóvoltából

Sokkal jobb minőségű AR appok jöhetnek a Real World platform hatására.

Gondolom senkinek sem kell bemutatnom a Pokemon GO-t, a játékot, ami elképesztő utat járt be - az elsöprő sikertől az elfeledettségig. Az app mögött álló fejlesztőcsapat, névszerint a Niantic Labs most egy váratlan húzással kedveskedett a világnak: megnyitják a Pokemon GO mögött ketyegő AR (beágyazott valóság) platformot, így innentől bárki felhasználhatja azt a saját ötleteihez. 

A Niantic vezérigazgatója, John Hanke a szoftvert Real World (Való Világ) platformnak nevezte; erre az alapra épült (a Pokemon GO-n kívül) az Ingress, és szintén ezt fogja használni a várva-várt Harry Potter AR játék, a Wizards Unite. A Niantic állítása szerint a platformot folyamatosan fejlesztik, így attól sem kell aggódnunk, hogy út közben elavul. 

“Hanke és a többi Niantic vezető közösen mutatták be a Real World Engine mögött lakozó, élvonalbeli gépi látás, mélységérzékelés és valósidejő objektumfelismerés keverékét. A mesterséges intelligenciának ezeket a fajtáit tökéletesítette a cég az évek során, miközben fejlesztették a Pokemon GO mögött lakozó helymeghatározást és szociális interakciót lehetővé tevő technológiákat is.”

A haladást felgyorsítandó, a Niantic gyorsan felvásárolt egy londoni székhelyű startupot, aminek elsődleges feladata a gépi látás és gépi tanulás fejlesztése. A Matrix Mill segítségével a Niantic éppen egy közösségi AR platformot épít. Ha kíváncsiak vagytok, hol tart éppen a beágyazott valóság, ajánlom figyelmetekbe az alábbi két videót: 

 

 

 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése