Az Instagram is a Youtube babérjaira akar törni

Tech Hírek   |   2018.06.24 - 22:00   |   Írta: N Marcell   |   2173
24. jún Az Instagram is a Youtube babérjaira akar törni

Újabb kihívó próbálja meg a trónfosztást.

Ismét újabb platform próbálja meg átvenni a Youtube helyét a videóstreaming elképzelt trónján: megjelent az Instagram többé-kevésbé újító videós aloldala, az IGTV. Az Instagram üdvöskéje egy San Franciscoban tartott sajtóeseményen mutatkozott be, célja pedig a közönség összehozása azokkal az alkotókkal, akiket szeretnek. Ezek az alkotók egyébként maximum egy órás videókat tölthetnek fel az IGTV-re. 

“Újragondoljuk a mobilon nézett videókat egy vadonatúj felülettel, ami hosszú videókat és a csatorna-rendszeren keresztül könnyedén felfedezhető tartalomgyártókat vonultat fel; mindezt egy vertikális, függőleges formátumban, ami a felhasználó tenyerébe simul.” 

Az Instagram szerint az elkövetkezendő három év során egyre feljebb fog kúszni a telefonokon nézett videók mennyisége, míg végül ez fogja kitenni a mobilos adatforgalom akár 80%-át. Azt is hozzátették, hogy a fiatal nézők inkább amatőrök által gyártott tartalmat követnek figyelemmel. Így vagy úgy, érdekes lesz végignézni a mozdíthatatlan behemót (YouTube), az újítani próbáló zöldfülú (IGTV) és a vergődő szerencsétlen (Snapchat Explore) harcát a felhasználók becses figyelméért. Ezeket tudja a zöldfülű, az anyacége szerint: 

  • Az IGTV úgy működik, mint a telefonod: vertikális módban.
  • Egyszerű és intuitív: A lejátszás egyből elindul, amint megnyílik az app. Nem kell keresgélni a kezdéshez, és egyszerűen lehet multitaskolni. 
  • Az IGTV azokra az alkotókra fókuszál, akiket szeretsz, és már korábbról követsz is. 

Ezeken felül külön kiemelték a gyarapodás lehetőségét a tartalomgyártók számára, a hatalmas felhasználóbázisra hivatkozva. Ez nem hazugság, már most több, mint egymilliárd felhasználója van a platformnak.     

Forrás: 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése