Megdöbbentő mennyire emberi módon végzett telefonhívást a Google Assistant

Tech Hírek   |   2018.05.10 - 18:49   |   Írta: Máté Gergő   |   2076
10. máj Megdöbbentő mennyire emberi módon végzett telefonhívást a Google Assistant

Az I/O 2018 rendezvényen a Google bemutatta mire képes a Google Assistant. A közönségnek leesett az álla és a produkció vastapsot érdemelt.

A vállalat vezérigazgatója, Sundar Pichai egy olyan videót játszott le, melyben a Google Assistant felhívott egy fodrász szalont és időpontot egyeztetett. A Google virtuális asszisztense lenyűgözően természetesen beszélt és még egy rövid hümmögést is megengedett magának a társalgás elején. Ennél fogva a vonal túloldalán lévő hölgy nem is sejtette, hogy valójában egy "robottal" beszélget. Pichai kiemelte, hogy ez egy valódi hívás volt és nem csupán egy előre megrendezett demo felvételről van szó.

"Csodálatra méltó dolog, hogy az Assistant képes megérteni a beszélgetés árnyalatait. Több éve dolgozunk ezen a technológián. Ezt Google Duplex-nek nevezzük" - mondta Pichai.

A Duplex tényleg egy következő generációs AI funkciónak tűnik, de a vezérigazgató hozzátette, hogy még nagyon sokat kell dolgozniuk a fejlesztésen. A Google idén nyáron tervezi az Assistant Duplex-szel történő tesztelések megkezdését. A Duplexet éttermi foglalásokra, fodrászokhoz történő bejelentkezésekre és ünnepnapok megszervezéséhez lehet egy kiváló eszköz. Pichai szerint a Google Assistant intelligens módon fog társalogni és a nem várt helyzetekre is felkészítik.
 


"Nagyon szeretnénk, ha olyan helyzetekben működne, mint például ha van egy elfoglalt szülő, akinek megbetegedett a gyermeke és időpontot szeretne kérni az orvostól" - folytatta Sundar Pichai.

A jelenlegi Duplex-szel történt teszteléseket a Google sikeresnek tartja: a legtöbb beszélgetést az Google Assistant-nek sikerült úgy elvégeznie, hogy nem kellett beleavatkoznia senkinek sem a vállalat részéről. De persze akadt olyan eset is, amikor kudarcot vallott és egy operátornak át kellett vennie a beszélgetést.

Forrás: AppleRider/TheVerge

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése