Caffeine: készül az Apple ex-vezetőinek streaming szolgáltatása

Tech Hírek   |   2018.02.11 - 18:41   |   Írta: N Marcell   |   1869
11. feb Caffeine: készül az Apple ex-vezetőinek streaming szolgáltatása

Újabb kihívója akadt a Twitch-nek.

Ben Keighran és Sam Roberts, akik korábban vezető dizárnerként dolgoztak az Apple kötelékében, saját streaming platformmal álltak elő. A Caffeine nevű oldalon és alkalmazáson játékközvetítéseket és egyéb szórakoztató adásokat követhetnek figyelemmel a felhasználók. A tulajdonosai az Amazon tulajdonában lévő Twitch-hez hasonlították, azzal a különbséggel, hogy “egyszerűbb, biztonságosabb és  könnyebb rajta barátkozni.”

A szociális aspektusra hatalmas hangsúlyt fektetnek. A követett felhasználók egy “baráti körben” jelennek meg, ahol mindenki együtt nézheti a kedvenc tartalomgyártóit. Nincsenek a végtelenségbe nyúló, értelmetlen kommentszekciók, állítják a készítők. Csak a barátok és a streamerek közötti beszélgetés jelenik meg, így csökkentve minimálisra a kommentek közti ellenségeskedést.

Az app komoly háttérrel rendelkezik: nagyjából 46 millió dollárnyi tartalékból gazdálkodhatnak. 

“Rettenetesen izgatottak vagyunk, hogy további részleteket oszthassunk meg a Caffeine fejleszéséről. Én azért hagytam ott az Apple-t, hogy részt vehessek egy cég működésében, mely alapjaiban változtatja meg az élő tartalom készítését, megosztását és fogyasztását. Célunk, hogy a közvetítés minden egyes aspektusát megújítsuk - a jó dolgokat figyelmen kívül hagyjuk, és csak a fantasztikusra koncentrálunk.”

A készítők saját bevallásuk szerint elkötelezettek, hogy mindent megadhassanak a streamereknek: a tartalomgyártáshoz szükséges szoftvertől kezdve a könnyen kezelhető platformon át a rivaldafényig mindent, ami segítségével a közönség felfedezheti és kiélvezheti a munkájukat. A világszínvonalú mérnökcsapatuk segítségével újra akarják definiálni azt, amit az élő közvetítésekről gondolunk.  

A cég leírása szerint a Caffeine interfésze egyszerű és letisztult, ‘1 klikkből álló parancsokkal” és semmi fölösleges szoftverrel. A közvetítés mindig a lehetséges három út közül az egyiken zajlik majd le: a PC-s játék szoftverén keresztül, a Mac vagy a PC webkameráján át, vagy az iOS alkalmazás segítségével. 

 

 

A tartalomgyártóknak a nézőikkel való bensőségesebb kapcsolat és a “pofonegyszerű” fizetési rendszer miatt lehet csábító a szolgáltatás (ez utóbbi 2018 első felében válik elérhetővé). Mondjuk az is igaz, hogy egyelőre az egész rendszer fejlesztés alatt áll. A weblap és az iOS alkalmazás már használható, de a sors fintora, hogy az iOS támogatottságának ellenére a Safari böngészőkön egyáltalán nem tölt be az oldal, csak felszólít, hogy váltsunk Chrome-re vagy Firefoxra. 

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése