Taxit rendelne? Csak óvatosan, ha alkalmazással teszi

Tech Hírek   |   2017.08.21 - 09:04   |   Írta: L Ferenc   |   1157
21. aug Taxit rendelne? Csak óvatosan, ha alkalmazással teszi

Felbukkant a mobil banki applikációkat támadó trójai vírus, a Faketoken új továbbfejlesztett változata.

A mobilalkalmazások piaca egyre növekszik és egyre több olyan szolgáltatást kínálnak, amelyek bizalmas pénzügyi adatokat őriznek. Ilyenek a taxirendelő és autómegosztó appok, amelyek igénylik a felhasználó bankkártya adatainak megadását. Ezek az appok több millió okostelefonon megtalálhatóak világszerte, ezért vonzó célpontok a kiberbűnözők számára, akik jelentősen kibővítették a mobilbank vírusok funkcionalitását.

A Faketoken új verziója élőben követi a mobilon futó appokat és, amikor a felhasználó elindít egy konkrét appot, felülírja azt egy adathalászó ablakkal, hogy ellopja az áldozat bankkártya adatait. A trójai azonosan néz ki, mint az eredeti alkalmazás, ugyanolyan színekkel és logóval, azonnali és teljesen láthatatlan az átfedés. A bűnözők a legnépszerűbb nemzetközi taxi és autómegosztó szolgáltatásokat támadják meg ezzel a vírussal.

Továbbá a trójai átirányítja az összes bejövő SMS-t a vezérszervereknek, így a bűnözők hozzáférnek a bankok egyszeri biztonsági jelszavaihoz, vagy a taxi és autómegosztó szolgáltatások üzeneteihez. Ez a Faketoken változat belehallgathat a felhasználók hívásaiba, felvételt készíthet róluk és továbbíthatja az adatokat a vezérszervereknek. A biztonsági szakértők azt tanácsolják a felhasználóknak, hogy ne telepítsenek ismeretlen eredetű appokat készülékeikre és használjanak megbízható biztonsági megoldásokat.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése