12. aug Megbízhatatlannak bizonyult a Surface laptop és tablet

Megbízhatatlannak bizonyult a Surface laptop és tablet

Tech Hírek           2017.08.12 - 07:25           Írta: N Marcell           722

Az egyik legnagyobb termékértékeléssekkel foglalkozó oldalon szerepeltek le a Microsoft üdvöskéi.

Egy vadonatúj felmérés után a Consumer Reports visszavonta a Surface-ek korábban kiérdemelt „ajánlott” besorolását. A kritika szerint

„a Microsoft laptopok és tabletek 25%-a fog jelentős hibát  jelezni a megvásárlásuk utáni két éven belül.”

Ez a szám a CR szerint sokkal magasabb, mint azt más márkák esetében tapasztalták. A legtöbb esetben az indításkor merült fel probléma; mikor a használatra került a sor, mind a tabletként, mind a laptopként történő igénybevétel során viszonylag magas pontszámokat értek el az eszközök. Az információ összesen 90,741 felhasználótól származik, akik mind 2014 és 2017 között szerezték be a Surface-eket. A Microsoft Surface Laptop (128 és 256 GB) és a Microsoft Surface Book (128 és 512 GB) veszítette el így a kedvező besorolását.

Persze a Microsoftnak nem volt ínyére az értékelés: vilámgyorsan reagáltak, és egy e-mailben osztották ki a Consumer Reportsot.

„A Microsoft való életben tapasztalt számai nagyban eltérnek a felmérésben állítottaktól. A garanciális visszatérítések/javítások, valamint a hozzánk érkező visszajelzés alapján szerintünk a kapott érték nem tükrözi hűen a Surface tulajdonosok tapasztalatait, valamint nem mutatják be a teljesítmény- és megbízhatóságbeli javulást, amit minden egyes generáció magában hordoz.”

Mondjuk az is igaz, hogy a CR nem először változtatja meg egy eszköz megítélését. A 2016-os MacBook Pro megjelenésekor az internet lángra kapott, miután a laptop nem kapta meg az „ajánlott” kitűzőt – ez volt az első eset, hogy egy MacBook szerintük nem volt érdemes a kitüntetésre. Az Apple persze nem hagyta annyiban; egy kis Safari-foltozás itt, némi akkumulátoridő-javítás ott, és máris rajta tündöklött a nagybetűs „ajánlott” a laptopon.

Forrás: 9to5mac.com

Kapcsolódó cikkek:


Hozzászólások

Több Apple hír
19. feb

Csúnyán elbánik a fa asztalokkal a HomePod

Hardver hírek

Nem csak a konkurenciára veri a köröket.

Bővebben

19. feb

Pillantás a jövőbe: ilyen lehet az Apple okosszemüvege

Almás pletykák

Az Apple Glasses-re néhány évet még várnunk kell, de már most mutatjuk, hogy körülbelül milyen lehet majd a kütyü.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben