Világuralomra tör a Huawei, reszkethet az Apple és a Samsung?

Tech Hírek   |   2017.08.11 - 13:55   |   Írta: L Ferenc   |   7900
11. aug Világuralomra tör a Huawei, reszkethet az Apple és a Samsung?

A feltörekvő kínai gyártó nagyon komoly okostelefon-piaci tervekkel rendelkezik.

A Huawei abban bízik, hogy 2021 magasságában már mintegy 25 százalékos piaci részesedéssel fog rendelkezni az okostelefonok világpiacán, és amennyiben ez így alakul, akkor mind az Apple-t, mint pedig a Samsungot maga mögé tudja majd szorítani.

De hogy ne szaladjunk ennyire előre, a Huawei azt várja, hogy már a jelenlegi negyedévben át tudja majd ugrani a smartphone-piac jelenlegi második helyezettjét, az Apple-t. Erre minden esélye meg is van a kínai vállalatnak, ugyanis világszerte jól fogynak a P- és M-szériás Huawei készülékek, az olcsóbb Honor modellekről nem is beszélve. Ehhez pedig hozzájön még az a tényező, miszerint az Apple-rajongók ebben a negyedévben már nem igen vásárolnak majd iPhone-okat, hiszen szinte mindenki az új iPhone 7s, 7s Plus és 8 telefonok érkezését várja. 

A második negyedévet egyéként 11,3 százalékos piacrésszel zárta a Huawei, vagyis már csak minimális lemaradásban volt a 12 százalékos Apple-höz képest. A Huawei a harmadik negyedévben több mint 40 millió okostelefon értékesítével számol.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése