A Foxconn az USA-ban nyit gyárat

Tech Hírek   |   2017.07.27 - 20:20   |   Írta: Pausch Rita   |   1322
27. júl A Foxconn az USA-ban nyit gyárat

Az Apple egyik legfőbb beszállítója is az Amerikai Egyesült Államokba költözik.

Csak néhány napja érkezett a hír, Trump bejelentett, hogy az Apple három gyárat is fog építeni a hazájában. Az Apple persze – szokásához híven – elzárkózott attól, hogy megerősítse a pletykát. Még akkor is, ha azt az elnök fecsegte ki...

Viszont közben kiderült, hogy az egyik ilyen létesítményt, amiről Trump beszélt, mindenképpen a cupertinói cég egyik legfőbb beszállítója hozza létre. A Foxconn egyenesen a Fehér házból jelentette be hivatalosan is, hogy gyárat fog létrehozni az USA egyik tagállamában, egész pontosan Wisconsin délkeleti részén.

A tajvani elektronikai összeszerelő cégnek több ázsiai és európai országban – köztünk hazánkban – vannak gyárai, valamint Mexikóban is. Az új amerikai beruházás nagyjából 10 milliárd dollárba fog kerülni és megközelítőleg 3 000 amerikai munkahelyet teremtenek vele.

A Foxconn vezetője, Terry Gou elárulta, hogy az új gyárban LCD kijelzőket készítenek majd televíziók és hasonló eszközök (feltehetően monitorok) számára. Mivel az Apple is be fog szállni a beruházásba ezért feltehetően kisebb kijelzők előállítására is kiterjesztik a gyártást.   

Trump adminisztrációja azt is hozzátette, hogy a gyár akár olyan mértékben is fejlődhet, hogy akár 13 000 munkahelyet is teremthetnek vele a későbbiekben. Sőt azon lesznek, hogy a vállalatot ösztönözzék további ipari létesítmények létrehozására az ország több pontján is.

Forrás: AppleRider/ Macrumors

Kapcsolódó cikk:

 


Kommentek megjelenítése