Az iPhone 8 bemutatása előtt csúcson az almás mobilhűség

Tech Hírek   |   2017.05.19 - 23:49   |   Írta: Pausch Rita   |   7424
19. máj Az iPhone 8 bemutatása előtt csúcson az almás mobilhűség

Az Apple nagyobbat kaszálhat az új iPhone-nal, mint valaha?

A Morgan Stanley piackutatása szerint a felhasználók 92 százaléka „valamelyest szívesen”, vagy „kiemelten szívesen” váltaná a meglévő készülékét új iPhone-ra az elkövetkező 12 hónapban.

Ezer 18 év feletti mobil-felhasználó körében végezte a mintavételszerű felmérést a neves befektetés-elemző cég idén áprilisban, az Amerikai Egyesült Államokban. Ez az eddigi második legmagasabb visszatartási arány, amit eddig a Morgan Stanley valaha is mért az iPhone-okkal kapcsolatban. Ennél magasabb csak 2015 szeptemberében volt, az iPhone 6s piacra kerülését megelőzően.

A vállalat egyik elemzője, Katy Huberty azt is elmondta, hogy mostanra egy elég nagy vásárló bázis már hozzászokott az iOS rendszerhez. Valamint a megnövekedett sajtóvisszhang a közelgő iPhone esetleges újításairól csak tovább és tovább fokozza évről, évre az érdeklődést. Az Apple az összes többi gyártót maga mögé utasította ezzel az eredménnyel. A Samsung 77%-kal, az LG 59%-kal, a Motorola 56%-kal, a Nokia pedig 42%-kal követi az almás céget.

Noha a jóslatok egyelőre arról szólnak, hogy az iPhone 8 tömeggyártása hónapokkal is csúszhat, ennek ellenére az elemzőcég kínai munkatársai nem jeleztek csúszást a beszállítók oldaláról. Az OLED kijelzőt is beleértve a jelentésük szerint az új iPhone gyártása időben fog megkezdődni.

A Morgan Stanley az Apple részvények irányárát 177 amerikai dollárban nevezte meg a korábbi 161 dollárral szemben, mivel bizakodnak a 2018-as év sikerében a cupertinói vállalat számára.

Az egy évvel ezelőtt mért 86 százalékos hűségfelméréshez képest a most mért adatok valóban növekedést jelentenek. Különösen, ha azt nézzük, hogy az iPhone 7 hány embernek nem tetszett! Mi lesz itt, ha az Apple beizzítja a rakétáit és a korábbi frissítgetések helyett, igazi innovációkat sorakoztat fel?

Forrás: AppleRider/Macrumors

Kapcsolódó cikk:

 


Kommentek megjelenítése