16. máj Új király ül a kamerás mobilok trónján

Új király ül a kamerás mobilok trónján

Tech Hírek           2017.05.16 - 11:27           Írta: L Ferenc           2888

Csak ma jelentették be, de rögtön a toplista élére katapultált a HTC új csúcsmobilja.

A DxOMark név vélhetően ismerősen cseng a fotózás iránt fokozott érdeklődést mutatók számára: ez a szervezet időről időre leteszteli a legújabb fényképezőgépeket, és azokat szigorúan a képérzékelő képminősége alapján rendezi rangsorba. A DxOMark egy ideje már okostelefonok minősítésével is foglalkozik, mi pedig most a DxOMark Mobile aktuális toplistájára vetünk néhány pillantást.

A ranglista első helyén a ma reggel bejelentett HTC U11 található, melynek elsőként sikerült a maximálisan elérhető 100 pontból 90-et bezsebelnie. A kiváló képminőség elsősorban az 1/2,55 colos, tehát átlagnál nagyobb méretű képérzékelőnek, illetve az f1,7-es fényerejű objektívnek tudható be, ezenkívül pedig említést érdemel még a villámgyors UltraSpeed autofókusz, a 4K-videófelvevő, illeve a dupla LED-segédfény.

A második a Google által tavaly ősszel bejelentett Pixel, melynek 12 megapixeles fénylesője 89 pontot zsebelt be. A harmadik helyen holtversenyben a HTC 10, a Samsung Galaxy S8 edge, a Samsung Galaxy S7 edge és a Sony Xperia X Performance található, mely készülékek 88 pontos eredményt értek el. Az ez alatti pozíción nem kevesebb mint öten osztoznak, egész konkrétan a Huawei P10, a Moto Z Force Droid, a Samsung Galaxy S6 edge plus, a Sony Xperia XZ és a Sony Xperia Z5, melyek mindegyike 87 pontos eredményt produkált

Az ötödik helyen figyel a legjobb Apple készülék, mely nem más, mint az iPhone 7, mely az LG G5-höz, a Samsung Galaxy Note5-höz és a Samsung Galaxy S6 edge-hez hasonlóan 86 pontot gyűjtött be. Az iPhone 7 Plus-t egyelőre sajnos még nem tesztelték a DxOMark-os srácok, pedig már nagyon itt lenne az ideje, a tavaly előtti iPhone 6s Plus pedig a maga 84 pontos eredményével a hetedik helyen osztozik a Google Nexus 6P-vel, a Moto Z Droiddal, a Moto G Plus-szal, illetve a Moto Droid Turbo 2-vel. 

Kapcsolódó cikkek:


Hozzászólások

Több Apple hír
19. feb

Csúnyán elbánik a fa asztalokkal a HomePod

Hardver hírek

Nem csak a konkurenciára veri a köröket.

Bővebben

19. feb

Pillantás a jövőbe: ilyen lehet az Apple okosszemüvege

Almás pletykák

Az Apple Glasses-re néhány évet még várnunk kell, de már most mutatjuk, hogy körülbelül milyen lehet majd a kütyü.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben