16. máj Új király ül a kamerás mobilok trónján

Új király ül a kamerás mobilok trónján

Tech Hírek           2017.05.16 - 11:27           Írta: L Ferenc           2768

Csak ma jelentették be, de rögtön a toplista élére katapultált a HTC új csúcsmobilja.

A DxOMark név vélhetően ismerősen cseng a fotózás iránt fokozott érdeklődést mutatók számára: ez a szervezet időről időre leteszteli a legújabb fényképezőgépeket, és azokat szigorúan a képérzékelő képminősége alapján rendezi rangsorba. A DxOMark egy ideje már okostelefonok minősítésével is foglalkozik, mi pedig most a DxOMark Mobile aktuális toplistájára vetünk néhány pillantást.

A ranglista első helyén a ma reggel bejelentett HTC U11 található, melynek elsőként sikerült a maximálisan elérhető 100 pontból 90-et bezsebelnie. A kiváló képminőség elsősorban az 1/2,55 colos, tehát átlagnál nagyobb méretű képérzékelőnek, illetve az f1,7-es fényerejű objektívnek tudható be, ezenkívül pedig említést érdemel még a villámgyors UltraSpeed autofókusz, a 4K-videófelvevő, illeve a dupla LED-segédfény.

A második a Google által tavaly ősszel bejelentett Pixel, melynek 12 megapixeles fénylesője 89 pontot zsebelt be. A harmadik helyen holtversenyben a HTC 10, a Samsung Galaxy S8 edge, a Samsung Galaxy S7 edge és a Sony Xperia X Performance található, mely készülékek 88 pontos eredményt értek el. Az ez alatti pozíción nem kevesebb mint öten osztoznak, egész konkrétan a Huawei P10, a Moto Z Force Droid, a Samsung Galaxy S6 edge plus, a Sony Xperia XZ és a Sony Xperia Z5, melyek mindegyike 87 pontos eredményt produkált

Az ötödik helyen figyel a legjobb Apple készülék, mely nem más, mint az iPhone 7, mely az LG G5-höz, a Samsung Galaxy Note5-höz és a Samsung Galaxy S6 edge-hez hasonlóan 86 pontot gyűjtött be. Az iPhone 7 Plus-t egyelőre sajnos még nem tesztelték a DxOMark-os srácok, pedig már nagyon itt lenne az ideje, a tavaly előtti iPhone 6s Plus pedig a maga 84 pontos eredményével a hetedik helyen osztozik a Google Nexus 6P-vel, a Moto Z Droiddal, a Moto G Plus-szal, illetve a Moto Droid Turbo 2-vel. 

Kapcsolódó cikkek:


Hozzászólások

Több Apple hír
19. szept

Az iPhone 8-ból szerencsére nem lesz hiány

Apple hírek

Ha hihetünk az előrejelzéseknek, akkor az előrendelők késés nélkül vehetik át a telefonjaikat.

Bővebben

19. szept

Szinte mindenki az okosabb új Apple Watch órát rendeli

Almás pletykák

Meglepően nagy azok száma, akik számára fontos, hogy az okosórában legyen önálló mobil kapcsolat.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben