„Nefürgyéle” iPhone-nal!

Tech Hírek   |   2017.03.20 - 17:08   |   Írta: Pausch Rita   |   2810
20. márc „Nefürgyéle” iPhone-nal!

Egy férfi halálos áramütést szenvedett, mert a fürdőkádban ülve használta töltőre csatlakoztatott iPhone-ját.

A sajnálatos eset még tavaly történt az akkor 32 éves férfivel. Richard Bull a jelentés szerint még egy hosszabbító zsinórhoz is csatlakoztatta készülékét, hogy elérjen a fürdőkádig. Ott pedig a mellkasán pihentette a telefont, miközben fürdőzött. Az értesített hatóságok kiérkezésekor már halott volt.

A férfi özvegye szerint, Bull testén az égési sérülések úgy néztek ki, mintha valaki megtámadta volna. A halottkém jelentése alapján, egy olyan látszólag „ártalmatlan készülék”, mint egy iPhone, is lehet ugyanolyan „veszélyes a fürdőkádban, mint egy hajszárító”. Véleménye szerint az Apple-nek igenis kellene, hogy figyelmeztesse erre a vásárlóit, és szándékában áll emiatt egy jelentést beküldeni a gyártónak.

Ez nem az első olyan eset, ahol iPhone volt a ludas áramütésben. Ám az is hozzátartozik az igazsághoz, hogy gyakran az ilyen balesetekben komoly faktor a felhasználói felelősség és az, hogy harmadik fél által gyártott kiegészítőket, töltőket használnak. Az utángyártott töltők 99%-a megbukna a biztonsági teszteken. 400 utángyártott töltőből összesen 3-ban elég a szigetelés ahhoz, hogy megóvja a használót az áramütéstől!

Az Apple már régóta kampányol amellett, hogy gyári töltőket használjanak a felhasználók. Néhány éve még egy csereprogramot is indítottak, hogy a harmadik fél által gyártott töltőket almás gyárira cserélték. Mégis nagyon valószínű, hogy emiatt az eset miatt is újabb bejegyzések kerülnek a figyelmeztetések közé.    

Őszintén, azért egy fürdőkádban ülve tölteni egy készüléket, azért már első hallásra sem tűnik annyira jó ötletnek. Ám, ha olvasóink között mégis van, aki gondolt már erre a megoldásra, ő most nagyon gyorsan feledkezzen meg róla!

Forrás: CultofMac

Kapcsolódó cikk:
Ez történik, ha felrobban a zsebedben egy iPhone
Robbanó iPhone-ok?
Hamis iPhone töltő miatt kaphatott halálos áramütést egy kínai nő

 

 


Kommentek megjelenítése