20. márc Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Tech Hírek           2017.03.20 - 08:30           Írta: SzavaRicsi           1293

Vajon tényleg megéri nekik ennyi pénzért az a bizonyos „Színező”?

2015-ös indulása óta számos exkluzív tartalommal büszkélkedhetett már az almások zenei streaming-szolgáltatása, az Apple Music. A felhasználók olyan neves előadók új albumait hallgathatták az elsők között, mint Drake, Taylor Swift, Katy Perry vagy The Weeknd.

Ezek az exkluzív tartalmak komoly előnnyel szolgálnak az Apple Music számára a konkurens szolgáltatásokkal szemben. Állítólag a Spotify meg is elégelte ezt, és büntetésképp az Apple-lel szerződött zenészek számai náluk csak ritkán, vagy egyáltalán nem jelentek meg a felkapott zenék listáján.

Nem csak a konkurenseknél verték ki a biztosítékot az Apple exkluzívjai. A zeneiparban nem kis hírnévnek örvendő Universal Music Group például megtiltotta a tagjainak azt, hogy ilyenfajta szerződéseket kössenek a cupertinóiakkal.

Az almások tehát komoly előnyre tesznek szert ezekkel a tartalmakkal. A szerződések részleteiről viszont eddig nem igazán beszélt senki. Egészen mostanáig.

A Chance the Rapper néven ismert zenész ugyanis nemrég a Twitteren tálalt ki. A rapper állítása szerint a cupertinói tech vállalat összesen 500 000 dollárt, és egy, az új albumát népszerűsítő reklámkampányt adott azért cserébe, hogy két hétig csak az almások szolgáltatásán legyen meghallgatható az új albuma, a Coloring Book.

Az amerikai zenész állítása szerint, azért osztotta meg ezeket az információkat, hogy továbbra is nyílt maradjon a rajongóival szemben.

Chance the Rapper nem csak a szerződés részleteivel kapcsolatban írt a Twitterre, hanem azt is megemlítette, hogy az ilyen streaming-szolgáltatások közötti versengésekkel a zenészek is jól járhatnak.

„Ha lehetőséged adódik jó emberekkel dolgozni, úgy, hogy sok pénzt kapj, és mellette a hitelességed is megmaradjon, akkor azt mondom, csináld!” – írta a rapper a Twitterre az Apple Music-kal kapcsolatban.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény
Vintage iPhone 7 Plus a ColorWare jóvoltából
Akár 200 000 app válhat elavulttá az iOS 11 miatt


Hozzászólások

Több Apple hír
20. júl

Mennyire erős az iPhone 7 Plus kijelzője tűző napsütésben?

Tesztek

Tombol a nyári kánikula, hosszú órákon át tűz a perzselő nap - a mobilunk kijelzőjét pedig alig látni ilyenkor.

Bővebben

20. júl

Nem tévedés, menő Nokia termékeket árul az Apple

Apple hírek

Az almás logós gyártó kínálatában számos különböző érdekes Nokia készülék is fellelhető.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben