20. márc Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Az Apple félmillió dollárt fizetett az exkluzív tartalomért

Tech Hírek           2017.03.20 - 08:30           Írta: SzavaRicsi           1756

Vajon tényleg megéri nekik ennyi pénzért az a bizonyos „Színező”?

2015-ös indulása óta számos exkluzív tartalommal büszkélkedhetett már az almások zenei streaming-szolgáltatása, az Apple Music. A felhasználók olyan neves előadók új albumait hallgathatták az elsők között, mint Drake, Taylor Swift, Katy Perry vagy The Weeknd.

Ezek az exkluzív tartalmak komoly előnnyel szolgálnak az Apple Music számára a konkurens szolgáltatásokkal szemben. Állítólag a Spotify meg is elégelte ezt, és büntetésképp az Apple-lel szerződött zenészek számai náluk csak ritkán, vagy egyáltalán nem jelentek meg a felkapott zenék listáján.

Nem csak a konkurenseknél verték ki a biztosítékot az Apple exkluzívjai. A zeneiparban nem kis hírnévnek örvendő Universal Music Group például megtiltotta a tagjainak azt, hogy ilyenfajta szerződéseket kössenek a cupertinóiakkal.

Az almások tehát komoly előnyre tesznek szert ezekkel a tartalmakkal. A szerződések részleteiről viszont eddig nem igazán beszélt senki. Egészen mostanáig.

A Chance the Rapper néven ismert zenész ugyanis nemrég a Twitteren tálalt ki. A rapper állítása szerint a cupertinói tech vállalat összesen 500 000 dollárt, és egy, az új albumát népszerűsítő reklámkampányt adott azért cserébe, hogy két hétig csak az almások szolgáltatásán legyen meghallgatható az új albuma, a Coloring Book.

Az amerikai zenész állítása szerint, azért osztotta meg ezeket az információkat, hogy továbbra is nyílt maradjon a rajongóival szemben.

Chance the Rapper nem csak a szerződés részleteivel kapcsolatban írt a Twitterre, hanem azt is megemlítette, hogy az ilyen streaming-szolgáltatások közötti versengésekkel a zenészek is jól járhatnak.

„Ha lehetőséged adódik jó emberekkel dolgozni, úgy, hogy sok pénzt kapj, és mellette a hitelességed is megmaradjon, akkor azt mondom, csináld!” – írta a rapper a Twitterre az Apple Music-kal kapcsolatban.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:
Már zsinórban két hónapja csúcson az Apple részvény
Vintage iPhone 7 Plus a ColorWare jóvoltából
Akár 200 000 app válhat elavulttá az iOS 11 miatt


Hozzászólások

Több Apple hír
23. jan

A legfrissebb iPhone-ok nem érnek elődeik nyomába

Tech Hírek

A néhány hónapja piacra került új Apple mobilok a vártnál szerényebb piaci részesedésre tettek szert.

Bővebben

22. jan

Dark Mode iPhone-ra, ki-be kapcsolható lassítás az iOS-ben, jailbreak és sok más! [videó]

Jailbreak hírek

EverythingApplePro videójából rengeteg értékes információ derül ki.

Bővebben

Cikkek, amik tetszhetnek
16. máj

Úgyis csinálod, ha iPhone-od van!

Tech Hírek

Avagy miért húzzuk ki a gyufát az androidosoknál…

Bővebben