Különleges könyvvel kedveskedett az Apple az iPhone 6 fotósoknak

Tech Hírek   |   2016.12.19 - 22:25   |   Írta: Pausch Rita   |   2794
19. dec Különleges könyvvel kedveskedett az Apple az iPhone 6 fotósoknak

Talán emlékeztek az „iPhone 6-tal készült” kampányra. A megjelentetett fotók készítői immár másodszor kaptak ajándékot.

Mielőtt bárki azt hinné, hogy ezek a könyvek, megegyeznek azokkal a könyvekkel, amit az Apple árusít az üzleteiben, szólunk, hogy nem. Ezek a könyvek sokkal értékesebbek amiatt, hogy csak egy szűk kör számára elérhetők és nincsenek kereskedelmi forgalomban.

De ne szaladjunk előre! Korábban mi is beszámoltunk az „iPhone 6-tal készült” című Apple kampányról, ami még 2015 tavaszán indult, az iPhone 6 készülék őszi, 2014-es bemutatóját követően. Ekkor kezdték igazán nagy erőkkel promotálni az iPhone-ok kameráit, majd a kampányt folytatták az iPhone 6s szériánál is, sőt videókkal is bővítették az eredetileg csak fotókkal indult galériát.

A kampány lényege az volt, hogy az Apple – nem tudni milyen koncepció és kritériumok alapján – az internetről válogatott a neves képmegosztó portálokon a hobbi és profi fotósok munkái közül, amiket az iPhone készülékeikkel készítettek. Majd a cég ezekkel a képekkel népszerűsítette a telefonjait és velük együtt azok kameráit. Mondván ezeket a fotókat az utca embere készítette azzal az eszközzel, amit ők árulnak. 

Már tavaly is összeállítottak egy albumot azoknak, akiknek felhasználták a képeit. De ekkor még futott a kampány gőzerővel. Most azonban a kampány lassan lezárul, mivel már új iPhone van kint és ezt most más eszközökkel hirdetik.

Az Apple azonban még mindig hálás mindazoknak, akik fotóikkal részt vettek ebben a promócióban, ezért nemrég újra egy exkluzív albummal köszönték meg a munkákat.

Egyébként a Cult of Mac értesülései szerint minden megjelentetett és az Apple World Galleryben vagy reklámban közreadott kép tulajdonosa jogdíjat is kapott a képekért. Az album, amiben minden fotós adott kampányidőszakra vonatkozó munkája szerepel, csak egy exkluzív ráadás.

A meglepetésként kiküldött könyveket több fotós is megosztotta az interneten, sokan az élményeikről is beszámoltak.

Tavaly az ír Brendan Ó Sé például azt írta, hogy az is felemelő érzés volt, amikor meglátta a saját munkáját a könyvben, de a többi képet is csodálatosnak találta. Valamint nagyon lenyűgözte az elegáns kialakítás és az album lapozgatásához mellékelt cérnakesztyű.

 

 

A fotós hölgy, Cielo de la Paz, akinek mindkét időszakban kiválasztották képeit, idén is kapott albumot és ajándékáról videót is készített. A hölgyről egyébként a Cult of Mac már korábban is hosszan írt. Az autodidakta módon fotóssá vált Cielo munkáira a kampánynak köszönhetően figyeltek fel és rengeteg szakmai előnye származott ebből a lehetőségből.

A videó tanúsága szerint a tavalyi fehér kiadással ellentétben idén fekete kötést kapott a fotóalbum, ami nem meglepő, hiszen ez a fekete éve volt az Apple-nél.

 

 

Forrás: Cult of Mac
Képek forrása: Markus Spiering/Flickr, Brandon Ó Sé, Cielo de la Paz/Apple 

Kapcsolódó cikk:
Fotók iPhone 6-tal
A Shot on iPhone kampány 50 árnyalata

Gyertek velünk videót nézni!



Kommentek megjelenítése