Rules!・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.06.14 - 08:53   |   Írta: Ca$h   |   1433
14. jún Rules!・Watchlabor

A szabály az szabály!

A Rules mint olyan igencsak drágának számít a maga kategóriájában, ha úgy nézzük mint Apple Watch játék, ha viszont kicsit rugalmasabbak vagyunk és figyelembe vesszük hogy mint minden Apple Watch játék ez is játszható iPhone-on illetve sok-sok piszok aljas játék után itt van végre egy minőségi alkotás, akkor bizony lehet megváltozik a véleményünk. Lássuk hát mit is kapunk azért a 2.99-ért.

A Rules mint ahogyan az a címében is van csak a szabályokról szól. A játék elején kiválaszthatjuk a nehézségi fokozatot, első körben mindenkinek a „beginner” fokozatot ajánlanám, itt megtanulhatjuk az alapokat és a dolgok szabályosan, kiszámíthatóan fognak történni. Az „expertet” nyilván csak a tapasztaltabbak játékosok próbálják ki, itt lényegesebben kevesebb idő lesz egy adott körre és a szabályok véletlenszerűen jönnek mindig. A „timeless” változat pedig kevesebb stresszel jár, mivel itt nem lesz időkorlát, viszont egy bizonyos hibázás után letilt a játék és véget is ér az egész.

    

De akkor miről is van itt szó? Minden egyes kör elején kapni fogunk egy szabályt; mondjuk csak a zöldeket tapizd meg elsőnek, ehhez adott lesz egy négyszer négyes tábla, ami tele van pakolva kis négyzetekkel, ezeken számokat illetve szimbólumokat fogunk látni, különböző színekben pompázva. Ha végeztünk az első körrel jön a második, ahol újra kapni fogunk egy szabályt, mondjuk csökkenő sorrendben tapizzuk meg a négyzeteket, mikor ezek eltűntek rögtön vissza is ugrunk az első szabályhoz. És ez így megy tovább addig amíg van még időnk és idegzetünk a kihívásokhoz. Nyilvánvalóan az egész csak a memóriáról szól, akinek nem valami fényes a memóriája az leírhatja a szabályokat röviden egy papírra. Lévén a visszafele szabályok mindig ugyanazok lesznek, csak az éppen aktuális lesz új. Könnyű fokozaton van a legkönnyebb dolgunk, mert a szabályok mindig ugyanabban a sorrendben mennek visszafele, nem kifejezetten az a pihentető játék de nagyon jó agymunka, növeli a koncentrációs képességünket és természetesen a memóriánkat is karban tudjuk tartani vele. Expert fokozaton ezt már megspékelik némi randomitással, tehát a szabályok visszafele teljesen véletlenszerűen jönnek majd, ehhez már tényleg nagyon képben kell lenni, esetlegesen csalni egy kicsit és ahogyan korábban már írtam, karcoljuk le egy papírra röviden, pár szóban őket és akkor nem lehet gondunk maximum csak az idővel. Mondanom sem kell, hogy ha valaki eljut a tizedik szabályig, már fogalma nem lesz arról mi is volt mondjuk a hetedik, szóval ekkor jön az őrült nyomogatás, túl sok hiba, majd a játék vége, esetlegesen lejár az idő és kezdődhet minden elölről.

A játék állatira hangulatos, színvonalas, van benne kihívás rendesen és szerencsére az Apple Watch változat is fantasztikusan néz ki. mondjuk ebbe a pici képernyőbe sajnos csak kétszer kettes asztal fér bele, de cserébe viszont sokkal kompaktabb és több kihívást rejt mint a nagy változat, főleg hogy itt egyetlen hibázás is a meccs végéhez vezet. A Rules egy nagyon jó kis játék, mindenkinek csak ajánlani tudom, szerintem megéri azt a 2.99-es árcédulát, ennyi igénytelen és pocsék játék után aztán mindenképpen!

Szerintünk: 4/5

 

A játék 2.99$-ért letölthető az iTunes áruházból.

 


Kommentek megjelenítése