Mutatjuk, hogy valójában mennyivel lett jobb az új AirPods

Tech Hírek   |   2019.03.21 - 11:40   |   Írta: SzavaRicsi   |   4972
21. márc Mutatjuk, hogy valójában mennyivel lett jobb az új AirPods

Így alakul az új füles üzemideje.

Az Apple néhány napja halkan ugyan, de a bemutatta a népszerű vezeték nélküli fülhallgatójának méltó utódját, a frissített AirPods-ot. Érkezett Qi vezeték nélküli töltős tok, illetve „Hey Siri” funkció, a teljesen új H1-es chip pedig sokat fejlődött az elődjéhez, a W1-hez képest.

Sokak számára szintén fontos információ lehet, hogy az új AirPods-ok üzemideje is fejlődött, ugyanis másfélszereződött a beszédidő. Egy töltésből mostantól 2 helyett három órán keresztül beszélgethetünk a fülesen, ha pedig a tok is nálunk van, akkor mostanra 11 óra helyett 18 órát bír az AirPods. Ezzel szemben a zenehallgatási idő nem változott, vagyis továbbra is 5 óra egy feltöltéssel, és több mint egy nap a tokjával együtt.

A vezeték nélküli töltés és a jobb üzemidő mellett az új AirPods-ban bemutatkozik a W1-es chip, amely amellett, hogy lehetővé teszi a „Hey Siri” funkció használatát és hatékonyabban bánik a telefonhívásokkal, az Apple szerint képes másfélszer olyan gyorsan csatlakozni a hívásokhoz, illetve kétszer olyan gyorsan párosítani az AirPods-ot egy másik készülékkel. Mindemellett a játékélményt is javítja a W1, ugyanis a leírás szerint 30 százalékot csökken a hangok késése.

A vízállóság területén látszólag nem fejlesztett az Apple, így ugyanaz érvényesül, mint az első generációnál. Az AirPods-ra lehet számítani edzés közben, és akár esőben is, de a termék maga nem kapott hivatalos víz- vagy cseppálló besorolást, így nem érdemes túl extrém körülmények között feszegetni a határait. Ha pedig véletlenül kimostuk, vagy vízbe esett, érdemes kiszárítani, mielőtt újra használni próbáljuk.

Mindezeket figyelembe véve, ha frissíteni szeretnénk, akkor át kell gondolnunk a döntést. Az Apple ugyanis nem utasít arra, hogy mindenképp hajítsuk el a régi AirPods-ot, hanem eladásra kínálja önmagában a vezeték nélküli töltős tokot is, ami kompatibilis mind a második, mind pedig az első generációs fülhallgatóval. Egy első AirPods tulajdonosaként, ha nem izgat a jobb üzemidő és a W1-es chip, de tetszik a vezeték nélküli töltés, akkor ez lehet a jó választás. A Qi-s tokot hazánkban 29 990 Ft-ért adja az Apple. Amennyiben pedig minden újítás tetszik, de inkább kábelen töltenél, akkor az Apple az 59 990 forintos új AirPods, régi tok kombinációt ajánlja. A legdrágább csomag az új tok, új füles párosa, amiért már 74 990 Ft-ot kérnek.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése