Mostantól a felhasználók is tudhatják, mit tárol róluk az Apple

Apple Hírek   |   2018.05.24 - 23:00   |   Írta: N Marcell   |   3196
24. máj Mostantól a felhasználók is tudhatják, mit tárol róluk az Apple

A szigorított adatvédelmi törvények miatt kénytelenek lesznek a vásárlóknak is betekintést engedni a szervereik tartalmába.

Az Apple élesítette az Adatok és Adatvédelem aloldalt, ahonnan minden felhasználó letöltheti azokat az AppleID-val kapcsolatos adatokat, melyeket a cég eltárol róla. Az oldalon még megtalálható az Adathelyesbítés, Fiók inaktiválása és Fiók törlémenüpont is, de a “Szerezzen másolatot az adatairól” opció az, ami igazán érdekes. 

 Az itt lekért adatok között megtalálhatóak vásárlások és az appok használatával kapcsolatos előzmények, naptárak, emlékeztetők, képek, és az összes iCloudban, valamint Apple Musicban és Game Centerben tárolt statisztika és előzmény. 

 

 

Az adatletöltési funkció még az Európai Unió új adatvédelmi törvénye által kiszabott határidő előtt élesedett, azonban csak az EU-ban, Írországban, Lichtensteinben, Norvégiában és Svájcban használható; az Apple közleménye szerint az elkövetkezendő hónapokban mindenhonnan elérhetővé válik. Azok is megtekinthetik az adataikat, akik nem a felsorolt országok egyikében laknak - nekik közvetlenül az Apple-höz kell fordulniuk. 

Forrás: AppleRider / MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése