Ezért jobb az iPhone bármely Androidos készüléknél

AlmaBlogger   |   2016.01.31 - 19:21   |   Írta: Érci Viktória   |   142646
31. jan Ezért jobb az iPhone bármely Androidos készüléknél

Robbantom a bombát...

A következő sorokat személyes tapasztalataim alapján írom. Lesz, aki nem ért velem egyet (10/9 –szer Droid fanok), de fogadni mernék, hogy Ők még nem birtokolták az iPhone egyetlen szériáját sem.

Valamiért leginkább az Android felhasználók fújnak az iOS haszonélvezőire, rengeteg vádat felvonultatva az igazuk mellett. Az egyik ilyen, hogy pusztán sznobizmusból vásároljuk meg méregdrágán azt az iPhone-t,” mer’ alma van a hátulján”.

Biztosan akad ilyenre is példa, de hadd soroljam fel az én érveimet amellett, hogy miért költöttem több mint egyhavi fizumat az iPhone 6-ra.

Higgyétek el, én az a típusú lány vagyok, aki már 8 éve vágyik egy Dr. Martens bakancsra, de nem veszi meg magának, mert nem hajlandó érte 40 ezer forintot fizetni.

Korábban nekem is Androidos készülékeim voltak. Emlékszem, az utolsót kifejezetten szerettem, az egy Sony Xperia X10 mini pro volt. Kompakt és szép volt, imádtam a billentyűzetét.

Bár folyton lefagyott, ennek nem tulajdonítottam nagyobb jelentőséget, ugyanis nem ismertem mást az Androidon kívül. Nem tudtam, hogy lehet ez másként.

Hasonlóképp fújjoltam az akkortájt már javában futó iPhone 4-re, aztán egyszer csak megkérdezte az édesapám, hogy szeretnék-e egy iPhone-t. Ő még annyira sem értett ezekhez a kütyükhöz, mint én, de a T-com remek ajánlatott tett neki. A lényeg, hogy nyilván igent mondtam.  

Ekkor tapasztaltam meg először, mit jelent az, hogy minőség. Az iOS akkorát dob a készüléken, hogy egy Droidos azt elképzelni sem tudja. Az előző rendszer után szinte fellélegeztem az iOS könnyedségén, és felhasználó barát egyszerűségén. Minden annyira logikus és magától értetődő benne. A megbízhatóságáról már nem is beszélve. Mondanom sem kell, többé nem fagyott le a telefonom.

Nem tagadom, hogy hardverikusan tudtok nála jobbat mutatni, de mindez mit sem ér, ha az Android visszahúzza a telefont. Egyszerűen nem bontakoznak ki a készülékbe rejtett képességek, mert a rendszer nem elég jó, nem elég gyors, és nem elég stabil ahhoz, hogy egy iOS után élvezhető legyen a használata.

Azt is sokszor hallottam már, hogy nem igazán strapabíró darab, és ki az az őrült, aki ennyit fizet valamiért, amit egy éven belül összetör. Erre két dolgot tudok mondani:

Az egyik, hogy az, aki vigyáz az értékeire és rendeltetésszerűen használja azokat.

A másik pedig, hogy az iPhone igenis bírja a gyűrődést! A 4-es széria különösen erős volt, az egyik kollégám a mai napig azt üti-vágja, tok nélkül, és pár karcoláson kívül nincs hibája a készüléknek. Ezt én is tapasztaltam (bár én vettem rá egy igazán jó tokot), amíg el nem lopták tőlem szegény kis párát… Ezután került hozzám az 5C, ami igen, belátom, tényleg sérülékeny volt. Azóta is meg vagyok győződve róla, hogy C valójában a Cheap (olcsó) és nem a Color rövidítése. Az a műanyag borítás egyszerűen borzalmas volt. Nem is tudta megbarátkozni vele (Ti hogy bírjátok a műanyagot?!), hamar túladtam rajta, és megvásároltam a mostani 6-ost.

Ugyan van némi ellenszenv bennem a kiálló kamerája iránt, de egy jó tokkal ezt a problémát is orvosoltam. Azóta járt már az amstaff-bulldog keverék kutyám szájában, a földszinten egyedül, miután leperecelt a lépcsősoron (úgy sejtem erről is Churchill tehet, de bizonyíték hiányában ejtettem a vádat), és megannyiszor a fenekem alatt. Sőt, a páradús fürdőszobát is megúszta beázás nélkül jó párszor, nem úgy, mint a férjem korábbi Samsungja (amit mondanom sem kell, nem vállaltak garanciába, és a telefon javíttatása drágább lett volna, mint maga a készülék).

Egy szó, mint száz: Drága? Igen! Borzasztóan! De nagyon megéri, mert nem egy-két évre szól. Tegye fel a kezét, akinek volt már iPhone-ja, és utálta, ezért áttért Androidra!

*cirip - cirip - cirip*

Kapcsolódó cikk: 5 ok, miért jobb az iPhone mint az Android [szubjektív]


Kommentek megjelenítése