Megvannak az idei iPhone-os fotóverseny győztesei

Tech Hírek   |   2018.07.20 - 16:00   |   Írta: N Marcell   |   3271
20. júl Megvannak az idei iPhone-os fotóverseny győztesei

Több ezer pályamunka érkezett, 140 különböző országból.

Az iPhone Photography Awards nevű versenyre az elmúlt 11 évhez hasonlóan idén is több ezer fénykép érkezett, a világ több mint 140 országának fotósaitól. Több kategóriában is lehet vinni a prímet: az Év Fotósán/Fotóin felül van még absztrakt, állatok, naplemente, hírek-események, satöbbi. 

Az idei Év Fotósa kategóriában a bangladeshi Jashim Salam kapta meg a nagydíjat, akinek Displaced című képe föntebb látható. A fotó egy iPhone 7-tel készült, és rohingja gyerekeket ábrázol, amint egy egészségről és higéniáról szóló oktatófilmet tekintenek meg egy menekülttáborban. Az első helyen a svájci Alexander Weber végzett a ‘Baiana in Yellow’-val, a második a kínai Huapeng Zhao lett az ‘Eye to Eye’-jal, a mianmari Zarni Myo Win ‘I Want to Play’ című alkotása pedig a harmadik díjat hozta el. A képeket a cikk alatti galériában tudjátok megtekinteni. (A díjazási rendszer valóban elég szokatlan.)

“18 kategóriában választottuk ki a három legjobbat, számos ország jelentkezői közül. Ezek az országok többek közt Brazília, Ecuador, Irak, Írország, Izrael, Olaszország, Lebanon, Mianmar, Oman, Fülöp-szigetek, Lengyelország, Románia, Oroszország, Szíria, Törökország, Ukrajna, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok.”

Az iPhone Photography Awards alapítója, Kenan Aktulun szerint az idei év győztesei egyszerre voltak technikailag lenyűgözőek és mélyen személyesek. “Az iPhone-felhasználók profi szintre fejlesztették a vizuális történetmesélés eszközét.”

Persze Tim Cook is gratulált a nyerteseknek: 

 

Az iPhone-os fotósverseny évről-évre bebizonyítja, hogy manapság már nincs szükség méregdrága felszerelésre a profi szintű fotózáshoz, valamint a technológi fejlődésének is remek mércéje (elég rápillantani a 2008-2018-as évek díjazottjaira a galériában). Ha a többi kategória győzteseire, vagy az előző évek pályamunkáira vagytok kíváncsiak, az iPhone Photography Awards oldalán mindent megtaláltok.

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 



Galéria képek


Kommentek megjelenítése