Megjelent az új AirPods!

Apple Hírek   |   2019.03.20 - 14:58   |   Írta: N Marcell   |   6967
20. márc Megjelent az új AirPods!

Néhány régóta hiányolt funkcióval lett gazdagabb, de borsos felár ellenében. 

Az Apple bármiféle csinnadtratta és bemutató nélkül piacra dobta a vezeték nélküli fülesének, az AirPods-nak a második generációját. A vezeték nélkül tölthető tokkal, hatékonyabb chippel és ‘Hey Siri’ funkcióval rendelkező füles azonban az előző generációhoz képest is tovább drágult.

Töltőtok

Az AirPods végre valahára megkapta a vezeték nélkül tölthető tokot, ami ezentúl bármilyen Qi-szabványnak megfelelő töltőre rakva egyből elkezdni szívni magába az energiát. Persze a Lightning port is megmaradt a tok alján, ha vezetékes töltést használna az ember. Az új tokon a töltöttségi státuszt mutató LED-ecske a belső oldalról kívülre kerül, így már töltés közben is ellenőrizhető, hol jár a füles. 

H1 chip 

A második generációs AirPods-ba kerülő H1-es chip az Apple szerint akár 50%-kal hosszabb beszélgetési időt eredményezhet az eszköz használatakor, mint amire az első AirPods képes volt. A H1 ezen felül meggyorsítja a kapcsolatok közötti váltogatást is, a cég szerint az eszköz már kétszer olyan gyorsan csatlakozik, mint korábban. 

Hey, Siri!

Ez is régóta hiányzott a felhasználóknak: Sirit mostantól megidézhetjük csak és kizárólag a hangunkat használva, a füleshez beszélve. Nem kell megkocogtatni a fülhallgatót, csak ki kell mondani a ‘Hey, Siri!’ parancsot, és már diktálhatjuk is kéréseinket az asszisztensnek. 

És az ár: 

A frissített, második generációs AirPods 74 990 forintért vásárolható meg az online Apple Store-ban, valószínűleg nemsokára megérkezik a viszonteladókhoz is. Ha már van AirPods-od, de mindenképpen elengedhetetlennek érzed a vezeték nélkül tölthető tok használatát, akkor külön a tok megvásárlására is van lehetőség, 29 990 forintért. A “régi” AirPods továbbra is a megszokott, 60 000 forintos áron kapható.

Az Apple most először kínál gravírozási szolgáltatást is a második generációs AirPods-hoz - ilyet korábban például az Apple Pencilnél csináltak. Vásárláskor megadható egy-két szó, amelyek a füles tokjának első oldalára, a töltöttségjelző LED alá lesznek gravírozva, teljesen ingyen.  

 

 

Érdekesség: március 25-én esedékes egy hivatalos Apple esemény, melyen a cég új vagy fejlesztett szolgáltatásairól, illetve jobbik esetben egy-két érdekes termékről hullik majd le a lepel. Néhány pletyka szerint azonban még addig sem kell várni: simán lehet, hogy az Apple még erre a hétre is tartogat pár meglepetést - a rossz nyelvek egy új iPodról, valamint a lassan feledésbe merülő ​AirPowerről beszéltek. 

Apropó, AirPower. Az Apple még a bejelentésekor a vezeték nélkül tölthető AirPods-zal promózta a töltőpadot, így nem kizárt, hogy végre megjelenik a közeljövőben. Kíváncsian várjuk, mit tartogat még ez a hét, illetve a 25-én tartott esemény. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése