Megérkezett az iOS 13 publikus béta verziója

Apple Hírek   |   2019.06.24 - 20:44   |   Írta: H.A   |   3903

Mostantól mindenkinek elérhető az iOS 13 publikus béta verziója, telepítés csak saját felelősségre

Követve a korábbi években már megszokott ritmust, az Apple ma mindenki számára elérhetővé tette az iOS 13, az iPadOS 13, a macOS Catalina és a tvOS 13 első nyilvános béta verzióját.

A nyilvános béták verziója esetén a build szám egyelőre nem ismert, de várhatóan megegyezik a legutóbbi fejlesztői béták buildjével.

Telepítés

Először is készítsünk a kiválasztott készülék adatairól egy biztonsági mentést az iTunes használatával, majd azt archiváljuk, hogy később az aktuális verziónál magasabb béta telepítése után készülő újabb mentések azt ne tudják felülírni, és így adott esetben vissza tudjuk tenni a hivatalos verziót az így archivált adataink visszaállításával.

A következő lépés, hogy nyissuk meg a frissíteni kívánt készüléken Safariban a beta.apple.com címet, lépjünk be az Apple ID-nkkal, majd töltsük le a készülékünkre a béta profilt.

Ha már fent lenne a készülékünkön az iOS 12.4 bétája, akkor előbb le kell törölnünk az ahhoz tartozó béta profilt!

Ezután az iOS kéri, hogy indítsuk újra a készüléket, ezt tegyük meg, majd lépjünk vissza a Szoftverfrissítés menüpontba, ahol már telepíthetjük is az iOS 13 béta verzióját.

Érdemes a fejlesztői bétákról a nyilvánosra váltani?

Ez attól függ, hogy a nyilvános béták buildje magasabb számú-e, mint a legutóbbi fejlesztőiké. Ha most a korábbiaknál újabb verziók érkeztek, akkor érdemes lehet váltani. Ebben az esetben töröljük le a fejlesztői béta profilt, és töltsük le a nyilvános bétáét.

A legutóbbi fejlesztői béták az alábbi build számokkal rendelkeznek:

  • iOS 13: 17A5508m
  • iPadOS 13: 17A5508m
  • macOS Catalina: 19A487l
  • tvOS 13: 17J5501l

Az iOS 12.3.1 illetve 12.3.2 visszaállítása

Ha bármi olyan problémát tapasztalunk az iOS 13 béta használata során, ami miatt úgy döntenénk, hogy inkább visszatennénk a hivatalos verziót, ami jelen esetben az iOS 12.3.1 illetve 12.3.2, akkor a készüléket helyreállítási (recovery) módba kell tennünk, majd megvárni, amíg az iTunes letölti hozzá a 12.3.1-et – illetve az iPhone 8 Plus-ok esetén a 12.3.2-t.

A visszaállítás csak számítógéppel, iTunes segítségével végezhető el, számítógép nélkül nem.

A 12.3.1 illetve 12.3.2 visszaállítása után pedig ki fogjuk tudni választani azt a biztonsági mentést, amit még a béta telepítése előtt készítettünk. Az iOS 13-ról készített mentés nem állítható vissza iOS 12-re, függetlenül attól, hogy az adott mentés az iTunes vagy az iCloud segítségével készült.

Kompatibilitás

Az iOS 13 csak az alábbi készülékeket támogatja:

Az iPadOS 13 csak az alábbi iPadeket támogatja:

A macOS Catalina ezeket:

A tvOS 13 pedig a negyedik generációs Apple TV-ket támogatja.

Fontos tudnivalók

Mivel most is sokan teszik fel az iOS előzetes változatát, így természetesen a régebben már megválaszolt kérdések is újból előkerülnek, főként azok részéről, akik nem fejlesztőként próbálkoznak. Ezért ha kérdésed van az iOS 13 beta kapcsán, elsőként ezt olvasd el: iOS 13 béta: a leggyakrabban feltett kérdések!

A watchOS-ből nincs nyilvános béta.

Használod a beta verziók valamelyikét, és hibát találtál? Jelentsd az Apple-nek! Ezt el is fogadod, amikor jelentkezel a nyilvános bétára. A visszajelzést megteheted a Feedback appban magán a készüléken, vagy az alábbiak szerint: Gyakori kérdések: hogyan küldhető visszajelzés az Apple-nek?

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése