Még mindig nincs vége a Samsung lejárató kampányának

Tech Hírek   |   2018.07.21 - 15:00   |   Írta: N Marcell   |   7743
21. júl Még mindig nincs vége a Samsung lejárató kampányának

Nem veszik észre, hogy magukból is hülyét csinálnak.

A Samsung nagyon magára talált az elmúlt hónapok reklámaival. Végre sikerült megtalálniuk azt a témát, ami köré számtalan kisfilmet tudnak gyártani reklám céljából. Mi is ez a téma? - kérdezheti az átlag vásárló - Találtak egy piaci rést, amit be tudnak tömni a telefonjaikkal és erre mennek rá? Esetleg valami jópofa és hasznos funkció való életben történő felhasználását mutogatják? Egy frászt. A Samsung gőzerővel próbálja sarazni a konkurenciát, név szerint az Apple-t.

Néhány nappal ezelőtt mutatkozott be az ‘Ingenius’ sorozat első része, amiben újra találkozunk barátunkkal, az unott fejű Apple Store alkalmazottal. Akkor az iPhone-ok letöltési sebességén ment a vakarózás, most azonban jóval bővebb palettáról válogathatunk. A formátum persze változatlan: az egyszeri vásárló (aki mindig tisztában van a Galaxy S9 pontos specifikációival) betéved a boltba, és kérdez egyet-kettőt az említett alkalmazottól, akit az egyszerűség kedvéért innentől Apple Aladárnak hívok majd. Aladár persze a tőle megszokott lelkesedéssel közli, hogy persze, az iPhone-ből hiányzik egy csomó minden, de semmi gond, külön-külön be lehet őket szerezni. Lássuk is, miket hiányol a Samsung az Apple telefonjaiból.

Gyorstöltés

Vásárló: Jár az iPhone X-hez gyorstöltő? 

Aladár: Nem.

V: A Galaxy S9-hez jár a gyorstöltő.

A: Igaz, de tudsz venni Lightning - USB-C kábelt, meg a gyorstöltős fali adaptert. Az majd megteszi. 

V: …

A: Szép napot! 

 

 

Kamera

Aladár: Az iPhone kamerája fantasztikus, haver! 

Vásárló: Jobb, mint a Galaxy S9-é? 

A: Olvasgattad a DXoMark pontszámait, mi? 

V: Miért, a Galaxy S9 jobb pontokat kapott? 

A: Techikailag, a pontozás szerint…

V: És te hiszel ezeknek a pontoknak? 

A: Oh, én ebben hiszek *mellkasára mutat*

V: Most a szívedre vagy a logóra mutatsz? 

A: Igen. 

 

 

Adapterek 

Vásárló: Tudom használni ezt a fülest az iPhone X-zel? 

Aladár: Persze, de szükséged lesz egy adapterre. Vagy ahogy a legtöbben hívják, dongle-re. 

V: Mire? 

A: Dongle-re. Benne van a dobozban. 

V: És mi van, ha közben tölteni akarom a telefont? 

A: Akkor szükséged lesz egy másik dongle-re. 

V: Egy dupla-dongle-re? 

A: Igen, egy dupla-dongle-re, gondolom. 

V: *grimaszol* Ez elég pajzánul hangzik. 

 

 

Természetesen egy pillanatig sem próbálom leplezni az Apple hibáit, hiszen mind tudjuk, hogy a reklámokban felhozott dolgok igazak. Az is jópofa, hogy próbálják minél humorosabban előadni az egészet, a kommentek alapján meglepően sok Apple-ösnek is tetszettek a videók. Mindössze csak arra próbálok rámutatni, hogy az ilyen “személyeskedés” épp olyan értelmetlen, mint a való életben: egyszerűen senki sem tökéletes! Az Apple is elindulhatna azon, hogy milyen gyatrán állnak a Samsung platformján a szoftverfrissítések (a WWDC-ken el is indulnak, hogy őszinte legyek), és azon, hogy a több mint 300 000-es S9 Plus egy hónap használat után értékének majdnem felét elveszíti. Az már csak a hab a tortán, hogy a kamerák közül sem lehet egyértelmű győztest választani: lehet, hogy DXoMark szőrszálhasogatós tesztjei során az S9 valamivel jobbnak bizonyult, de ahogy a kameratesztemből kierült, a mindennapi használat során inkább az ember ízlése dönti majd el, hogy melyik telefon képe tetszik jobban, mivel minőség szempotjából nagyon-nagyon hasonlítanak. 

 

 

Innentől már csak egy kérdés merül fel: ennyire elkeseredett lenne a Samsung? Ennyire rosszul teljesített az idei S-széria, ezért vetnek be minden eszközt az eladások növelése érdekében?  Az biztos, hogy ezek a reklámok nem hosszú távra készültek, hiszen nemsokára megjelenik a legújabb iPhone-trió, amik a pletykák szerint fejlesztett töltőkkel érkeznek majd - és bár a jack-csatlakozót már sosem kapjuk vissza, egy vezeték nélküli töltő tökéletes megoldás lehet a dongle-ös barátunk problémájára. Sőt, az AirPower is készülőben, bár azt inkább nem hozom fel, mert bele sem merek gondolni, mennyibe kerül majd. 

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése