Lock the Block・Watchlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2019.05.10 - 09:24   |   Írta: Ca$h   |   1276
10. máj Lock the Block・Watchlabor

Egy kis finomság Apple Watchra?

A Lock the Block egy újabb ingyenes játék amit egyaránt játszhatunk iPhone-on illetve Apple Watchon.Sajnálatos módon a jól megszokott módszer miszerint az órás változat csak egy nagy mértékben butított csonkja a teljes egésznek, itt is tiszteletét teszi. De mivel választék hiányában nem válogathatunk kedvünkre az Apple Wathos játékokok közül, ezért ahogyan az eddigieket is ezt is érdemes kipróbálni.

Stílusát tekintve leginkább az ügyességi, reflexjátékok közé sorolnám. Az alapkoncepció, hogy van egy 3D-be felépülő tárgyunk, legyen a neve mondjuk kabala, amit darabról darabra fel kell építenünk. Az eleinte bemutatkozó pályákon ehhez csupán fél tucatnyi elemre lesz szükségünk, de ahogy nehezedik a játék természetesen egyre többől. A csavar az egészben maga a játék felépítése, adott lesz egy körkörös pálya aminek egy része ki lesz satírozva, a körben szaladgáló kurzort nekünk egy tapizással akkor kell megállítani, amikor az éppen a satírozott résznél jár. Ezen a ponton túlfutni nem tudunk, mert akkor véget ér a játék, tehát folyamatos feszült figyelemmel kell végigkísérni, hogy éppen mikor érünk oda és ha sikerült utána melyik irányba fog tovább menni a kurzor (ugyanis nem csak tovább egyenesen mehet, hanem elindulhat visszafele is). A pályát akkor teljesítettük, ha minden részt a helyére raktunk és ekkor már jön is a következő pálya egyre nehezedő ütemben.

   

A Lock the Block rendelkezik egy multiplayer móddal is, ami a single-nél jóval élvezetesebb. Első körben a játék kisorsol nekünk egy delikvenst, látni fogjuk hogy mennyi meccset nyert és mennyit veszített élete karrierje során. A szabályok kicsit mások lesznek, ugyanis a meccs időre fog menni, ha túlmegyünk a kisatírozott részen nem ér véget a játék, megy tovább és újra esélyt kapunk időben tapizni. Minden helyére rakott darabért pont jár ha pedig mindezt hibázás nélkül tesszük még több, ha pedig esetlegesen kirakunk egy kabalát akkor a legtöbb. Ha belefér még az időbe jön egy újabb elem, a végén az nyer akinek több a pontja. Az izgalmak fokozása érdekében folyamatosan látni fogjuk, hogy ellenfelünk hogyan halad a pontokkal. Számomra több mint döbbenetes volt látni, hogy milyen élvezetes multit tudtak kihozni ebből a bot-egyszerű játékból.

Némi ráköltésért megkapjuk az úgynevezett „easy mode”-ot amiről a készítők igencsak elmés módon semmit sem írnak. Úgy gondolom jóval több pénzt tudtak volna keresni ezzel ha legalább tudnánk, le lenne írva, vagy éppenséggel letesztelhető lenne ez az ominózus könnyű mód. Az igazi fekete leves sajnos továbbra is az Apple Watchos változat, ami még az alapjátéknál is jóval egyszerűbb, annyira primitív mind kinézetben, mind pedig játékmenetben, hogy már én szégyelltem magam tesztelés közben. Gyakorlatilag semmi mást nem tehetünk csak választhatunk, hogy a pályák egymás után jöjjenek, vagy random. Ennyi, és semmi több a képernyőt megérinteni problematikus dolog, ugyanis a játék stílusából kifolyólag gyakran látni se fogjuk ujjunktól a karikát, lévén az órás képernyő nem túl nagy, szóval nem elég hogy borzalmasan primitív a Watch változat, de még cserébe frusztráló is. Kipróbálását csak erős idegzetűeknek ajánlom. Ahogyan az lenni szokott a telefonos változat viszont egész kellemes darab, azzal érdemes tenni egy próbát.

Szerintünk: 2/5

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése