Lehet, hogy akár a Watch-unk is tölthetjük majd a következő iPhone-nal

Almás Pletykák   |   2019.03.23 - 15:45   |   Írta: SzavaRicsi   |   1896
23. márc Lehet, hogy akár a Watch-unk is tölthetjük majd a következő iPhone-nal

A Galaxy S10-ből is ismert töltőfunkcióval, illetve új vezetékes töltővel érkezhet az iPhone 11.

Az újabban megbízható pletykákat közlő Macotakara legújabb bejegyzése szerint az iPhone 11 a Galaxy S10-ből is ismert „fordított vezeték nélküli töltéssel” érkezhet. A japán oldal szerint a vezetékmentes töltés mellett a hagyományos, kábeles megoldásnál is bevezet egy időszerű fejlesztést az Apple.

A hír szerint az Apple következő iPhone-ja akár már az Apple Watch-okat, illetve a vezeték nélkül tölthető AirPods tokokat is képes lesz kiszolgálni árammal, a hátlapon keresztül. A funkció egyáltalán nem számít újdonságnak, legalábbis akkor, ha a teljes iparágat nézzük, ugyanis több droidos gyártó is előrukkolt már ugyanezzel a technikával. Legutóbb talán a Galaxy S10 kevert nagy port ezzel a funkcióval.

Ezzel a pletykával egyébként nem a Macotakara állt elő legelőször, hanem a megbízható almás elemző, Ming-Chi Kuo is ugyanezt jósolta, még a Galaxy S10 bemutatója előtt.

Emellett a Macotakara azt is előrevetítette, hogy az idén érkező iPhone-ok erősebb töltővel érkeznek, mint eddig. Az almás mobilok töltésének fejlesztése már erősen időszerű, hiszen a konkurensek már rég gyorstöltőket csomagolnak az okostelefonjaik mellé, míg az Apple esetében külön kell megvennünk a drága gyorstöltős adaptereket és kábeleket.

A Macotakara szerint az új iPhone-ok dobozában az iPad Prók mellől megismert 18 W-os töltő köszön majd vissza, amelyet egy USB-C – Lightning kábel társaságában szállít majd az Apple. Eszerint a cupertinói techcég idén sem váltaná le a Lightning csatlakozót a szélesebb körben alkalmazott USB-C-re. Összehasonlításképp, a tavalyi iPhone-ok dobozába még mindig csupán 5 W-os adaptereket csomagolt az Apple.

A japán oldal ezzel ellentmond az egy hónappal ezelőtti híradásának, amelyben még azt írták, hogy az idei iPhone-ok is ugyanazzal a töltővel érkeznek, mint a tavalyiak. Egy információ azonban megegyezik, mégpedig az, hogy marad a Lightning a mobilok alján.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése