Lázadnak a fejlesztők az Apple ellen

Tech Hírek   |   2018.05.20 - 16:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   8413
20. máj Lázadnak a fejlesztők az Apple ellen

Egy csapat fejlesztő megelégelte az App Store működési elvét.

Nagyobb részesedést és ingyenes próbaidőszakot követel az App Store-ban egy frissen alakult szervezet. A „Developers Union” egy szoftverfejlesztőkből álló csoport, amely az Apple rendszere ellen emelte fel a napokban a hangját.

A jelenlegi 300 tag között iOS és Mac applikáció fejlesztők, illetve támogatók is vannak. Bíznak benne, hogy emberek ezrei állnak még be a közös cél mögé, így a júniusi WWDC előtt már 20 000 támogatóval üzennének Cupertinóba.

Az ingyenes próbaidőszakért már régóta rágják az Apple fülét a fejlesztők. Ennek hiánya főként a drágább Maces szoftverek fejlesztőit érinti, de iOS-en is szívesen fogadnák a funkciót.

Az appokból befolyó összegek Apple-nél landoló része körül is régebb óta folyik a vita. A tech cég jelenleg 30 százalékot tesz zsebre az App Store-on keresztül történt vásárlásokból. Ezt a platform működtetési költsége címszóval hajtja be az Apple, így kérdéses, hogy ebből hajlandóak lesznek-e engedni. A Developers Union eddig nem nyújtotta be, hogy pontosan mekkora részesedést követelnek az eladásokból.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése