Javította a Samsung a Galaxy Fold hibáját

Tech Hírek   |   2019.05.17 - 23:25   |   Írta: H.A   |   1956
17. máj Javította a Samsung a Galaxy Fold hibáját

Ezekkel a változtatásokkal várhatjuk a végleges változatot.

A Samsung eredetileg április 26-án adta volna ki hivatalosan az első kinyitható okosmobilját, a Galaxy Foldot, ám a tesztpéldányok meghibásodása miatt a koreai techcég kénytelen volt elhalasztani az indulást. A kiadott modelleket visszahívták, és megígérték, hogy javítanak a nagyobbik kijelző megbízhatóságán.

A cég azóta sem jelentett be új hivatalos kiadási dátumot, ám a koreai lapok fülébe jutott, hogy a Samsung hogyan igyekszik kijavítani a Foldot.

Az egyik jelentés szerint a Samsung a mobil házába „rejtette” a kijelzővédő fólia széleit, hogy a felhasználók ne hihessék azt, hogy az egy hagyományos eldobható fólia. Bizonyos korai tesztpéldányok meghibásodását éppen az okozta, hogy elkezdték lehúzni a fóliát a nagyobbik kijelzőről. A Samsung erre azt a gyorsorvoslatot találta, hogy feltünteti a Foldok dobozán, hogy a fólia nem letéphető, ám ez túl gyenge védelemnek bizonyult.

Egy másik felismert dizájnhiba, hogy a mobil zsanérja felett és alatt egy méretesebb rés tátongott, amelyen könnyen bejuthatott a por és egyéb szennyeződések a mobil házába. Ez szintén a nagyobbik, belső kijelző meghibásodását okozta. A hírek szerint a Samsung összezsugorítja ezeket a réseket, hogy a jövőben ez ne okozhassa a kijelző halálát.

Az új, javított példányok elvileg már a szolgáltatóknál vannak, akik most próbára teszik a megbízhatóságot. A koreai cég várhatóan a hónap végén jelenti majd be a Galaxy Fold új, hivatalos megjelenési dátumát. Maga a vállalat vezetője, DJ Koh ígérte meg, hogy minél hamarabb bejelentik majd az indulást. Júniusban várhatóan már a polcokon láthatjuk a Samsung első kinyitható okosmobilját.

Forrás: HasznaltAndroid

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése