2016-ban is az iPhone a legnépszerűbb karácsonyi ajándék

Tech Hírek   |   2016.11.30 - 16:32   |   Írta: Zoltan C   |   4223
30. nov 2016-ban is az iPhone a legnépszerűbb karácsonyi ajándék

Azért a drón is odafért a lista végére.

A neves Piper Jaffray piackutató cég legújabb felmérése szerint, idén is az Apple iPhone kerülhet a legtöbb karácsonyfa alá. Ráadásul, az Apple két terméke foglalja el a dobogó első és második fokát is, mint a legkeresettebb karácsonyi ajándékok. Az iPhone és a MacBook messze lekörözi a mezőnyt, a MacBook hét százalékot ver a harmadik legvágyottabb ajándékra, az Xboxra. Egyébként, az elmúlt években pont rendre a Microsoft sikerterméke állt a második helyen, idénre ez megváltozott.

Ezután már csak igen elenyésző mértékben volt mérhető az érdeklődés a különböző termékek iránt. Említésre méltó talán még az okosóra kategória 0,9 százaléka (képzelhetjük mennyire miniatűr szelet lehet az Apple Watché) és a Playstation 0,8-a.

Több mint 10 százalékot tudhat magáénak az Apple az ünnepi kívánságlistán ‒ ez jócskán meghaladja a top tízes lista többi szereplőjének összesített 4,6%-át.

Az elemző cég vezetője, Gene Munster szerint ugyan az iPhone 7 picit unalmas, ismétlődő újítás sokak szerint, mégis karácsonykor ez a legnépszerűbb a vásárlók körében ‒ sőt növelte is népszerűségét az iPhone tavalyhoz képest. 

Forrás: 9to5mac.com / applerider.com

Kapcsolódó cikkek:
A tinik egyszerűen megőrülnek az iPhone-ért
Mik a legfontosabb szempontok okostelefon vásárlásnál?
Az Apple árulja a legmegbízhatóbb notebookokat​



Kommentek megjelenítése