Robbanó iPhone-ok?

Tech Hírek   |   2015.03.04 - 20:50   |   Írta: Pausch Rita   |   2040

Gondolom sokan hallottak már azokról a rejtélyes balesetekről, amiket mobiltelefonok robbanása okozott. Valahogy olyan nehéz elképzelni, hogy miként is történhet meg ilyesmi. Ám az utóbbi időben többször hírbe hozták az iPhone-okat is ezzel az üggyel és érdekes módon többször is felmerült az 5C modell. Azért mielőtt bárki röpködő végtagokat vizualizálna, előrebocsájtjuk, hogy ezek a robbanások inkább égési sérülésekkel jártak...

blow1

A legutolsó ilyen esetről még a CNN is bemutatott egy rövid riportot. Egy New York-i férfi, akinek a farzsebében volt egy 5C, egy pukkanást hallott, majd lángra kapott a nadrágja. Mivel nem sikerült kikapnia a telefont a zsebéből. Saját bevallása szerint is ugrálni kezdett, majd letépte a nadrágját magáról, de így is másod- és harmadfokú égési sérüléseket okozott a baleset a combján.

Tavaly egy nyolcadikos lány is így járt, szintén egy 5C-vel. Ő is a farzsebében tartotta a telefont, leült, egy pukkanást hallott és utána érezte, hogy a telefon forrósodni, majd füstölni kezd. Ő azért könnyebben megúszta, mert azonnal levette a nadrágját.

blow3

Van, aki arra gyanakszik a farzsebekkel kapcsolatban, hogy a telefonra ható túlzott nyomás okozza ezeket a robbanásokat.  Ezt egy októberi sztori is megerősíti miszerint, közúti balesetben történt ütődés hatására elhajlott iPhone 6 tulajdonosa is pontosan így járt: az erőhatások következtében elhajlott telefonja egyszerűen kigyulladt a zsebében és szintén harmadfokú égéseket okozva ezzel.

Ugyanakkor 2013-ben egy kínai nő iPhone-ja egyenesen a kezében durrant el egy röpke 40 perces beszélgetés után. A nő szemsérülést szenvedett a kipattanó daraboktól. Korábban pedig Csehországból küldtek a TUAW-nak képeket lufivá fújódott iPhone 3GS akksikról.

Képernyőfotó 2015-03-05 - 8.28.48

 

blow2

 

Az eseteknél lehetséges okként említik azt is, hogy a pórul járt készülékeket talán nem gyári töltővel töltötték, ám a legutóbbi esetben a NeW York-i férfi ezt határozottan cáfolta. Igaz, az ügyvédje már felvette a kapcsolatot az Apple-lel…

Jobb félni, mint megijedni alapon, azért csak óvatosan a farzsebekben tartott telefonokkal! 


Kommentek megjelenítése