Hamis iPhone töltő miatt kaphatott halálos áramütést egy kínai nő

Tech Hírek   |   2013.07.19 - 18:00   |   Írta: H.A   |   1625

A 23 éves, kínai Ma Ailunt múlt héten telefonálás közben halálos áramütés érte.

A South China Morning Post riportja szerint, a nő egy utángyárott töltőre kötve vette fel iPhone-ját, és emiatt halhatott meg.

charger

Az még rejtély azonban, hogy a rozsdamentes acélkeretű iPhone 4 a baleset után mitől maradhatott működőképes, ugyanis a szakértők a helyszínen talált telefont be tudták kapcsolni, és néhány égésnyomon kívül az sértetlen maradt. Az olcsó, másolt töltők veszélyesek lehetnek, mert alacsony minőségű alkatrészeket használnak fel a gyártásuk során, és a szigetelésük sem megfelelő.

A napokban egy másik, nem eredeti iPhone töltővel kapcsolatos baleset is történt Kínában: egy férfit megrázott az áram, amikor telefonját csatlakoztatta egy hamis töltőhöz. Szerencsére túlélte az incidenst, de jelenleg is kómában van. A rendőrség nyomozást indított, az Apple pedig részvétét fejezte ki, és megígérte, hogy a hatóságok segítségével részletesen kivizsgálják a ügyet.

Ha szeretnénk elkerülni a hasonló baleseteket, akkor ne használjunk utángyártott töltőt az almás termékekhez! Egyébként nem tesz jót az akkumulátoroknak sem.


Kommentek megjelenítése