A Bang&Olufsen is saját AirPods-ot készít, BeoPlay E8

Hardver Hírek   |   2017.08.31 - 23:00   |   Írta: N Marcell   |   2837
31. aug A Bang&Olufsen is saját AirPods-ot készít, BeoPlay E8

Majdnem kétszer annyiba fog kerülni a BeoPlay E8, de a gyártó szerint a prémium minőség megéri majd a felárat.

A Bang&Olufsen ma bejelentette az első teljesen vezeték nélküli fülesét, ami az oly sokak által szeretett AirPods vetélytársaként indul majd. A 299 dollárba (adók nélkül átszámolva kb. 84,000 forintba) kerülő eszköz árát a prémium anyaghasználattal és szintúgy piacvezetőnek készülő hangminőséggel indokolják.

 „A BeoPlay E8 több mint 90 évnyi, hangtechnikában és dizájnban szerzett tapasztalatot tudhat maga mögött, aminek köszönhetően sugárzik majd róla a letisztult elegancia. Az általa nyújtott felhőtlen zenehallgatási élmény, valamint a Bang&Olufsen örökségének számító prémium kialakítás teszi majd igazán feledhetetlenné.”

Bár az AirPods-ot nem említik név szerint, elég nyilvánvaló, mire irányulnak John Mollanger, a B&O Play vezérigazgatójának burkolt kommentjei.

„Az E8 a tökéletes társ mindannak, aki nem akarja feláldozni a minőséget (hangban és dizájnban) a tökéletes vezeték nélküli élmény oltárán. Tökéletesen passzol majd minden fülbe, egy olyan diszkrét és stílusos megjelenést nyújtva, amely kéz a kézben jár a tökéletesen telt és precíz hangtérrel.”

Az akkumulátoridő nem olyan jó, mint azt az AirPods esetében tapasztaljuk (5 óra helyett csak 4-et bír az E8), és a dokként funkcionáló tok is csak kétszer tudja teljesen feltölteni a fülhallgatókat – ez a nagy totálban 12 órányi veszteséget jelent. A B&O Play így inkább a hangminőség terén tervez nagyon robbantani.

„Mindkét fülhallgató dinamikus, 5.7 mm-es hangszóróval rendelkezik, ami az apró elektromagnetikus átalakítóknak, az NFMI technológiának és a 4.2-es Bluetooth chipnek hála zavartalan lejátszást biztosít majd. Kizárólag ezt tartottuk szem előtt, amikor az E8 tervezőasztalra került.”

Érkezik még a BeoPlay app, ami személyre szabható beállításokból álló profilok segítségével teszi még felhasználóbarátabbá a kezelést, legyen szó edzésről, sétáról vagy bármi másról. Egy külön „áthallhatóság”-beállítással még az is megszabható, hogy mennyi külső zajt engedjen be az E8.

Gondolom senki sem lepődött meg a Bang&Olufsen által kiszabott, kicsit sem pénztárcabarát áron – a cég sosem arról volt híres, hogy mindenkinek megfizethető termékeket gyárt (még úgy is, hogy a 300 dollár egészen alacsonynak számít a többi termék árához képest). Természetesen nem hiányozhat az E8 mellől a prémium bőr tok, öt különböző méretű szilikon párna és a szintén felsőkategóriás anyaghasználatú töltőkábel. A fülhallgató október 12-én jelenik majd meg.

 

 

Forrás: 9to5mac / Beoplay

Kapcsolódó cikkek:



Galéria képek

Technikai leírás

Kommentek megjelenítése