Magasabb sebességi fokozatba kapcsol az Intel

Hardver Hírek   |   2017.04.21 - 10:27   |   Írta: L Ferenc   |   2181
21. ápr Magasabb sebességi fokozatba kapcsol az Intel

A processzorgyártó a vártnál hamarabb kiadja új chipjeit, melyekkel többek közt az Apple masináiban is találkozhatunk majd.

Az Intel eredetileg a nyár második felében kívánta leleplezni a vadonatúj Basin Falls platformot, a legfrissebb híradások viszont most arról szólnak, hogy már május végén be fog mutatkozni az erre a platformra épülő Skylake-X és Kaby Lake-X processzor termékcsalád, és a hozzájuk készített új X299-es chipset. 

A Skylake-X sorozat három vadonatúj, 140 W-os maximális teljesítményfelvételű processzorral támad, melyekben rendre 6, 8, illetve 10 mag kap helyet, és pletykák szerint a nyár végén érkezik majd egy 12 magos változat is. Az új Kaby Lake-X-ben négy processzormag kap helyet, még pedig 112 W-os teljesítményfelvétel mellett. 

A Basin Falls köré épülnek majd várhatóan az Apple közeljövőben érkező új Mac Pro számítógépei és high-end kategóriás iMac masinái. Tudni lehet továbbá, hogy az Intel 2018 januárja helyett várhatóan már idén augusztusban be fogja jelenteni a Coffee Lake mikroarchitektúrájú új processzorait is, melyek állítólag azért jönnek a tervezettnél hamarabb, mert a rivális AMD új Ryzen processzorai túl jól sikerültek. 

Kapcsolódó cikkek:
Lassabb az LTE az Intel chippel szerelt iPhone 7-esekben
Teszten az iPhone 7 Plus vadonatúj processzora
Hogyan készítsünk csengőhangot számítógép nélkül - Frissítve!



Kommentek megjelenítése