Ennyi volt az AirPort routernek

Hardver Hírek   |   2016.11.24 - 13:06   |   Írta: Zoltan C   |   4588
24. nov Ennyi volt az AirPort routernek

Oh, az AirPort router, emlékszem... Milyen hasznos is volt... Ja, hogy ti sem emlékeztek rá? Nem baj, ezzel nem vagytok egyedül.

Feloszlatta az Apple az Airport vezeték nélküli router fejlesztéséért felelős divízióját. Ebbe a termék vonalba tartozik az AirPort Express, AirPort Extreme és az AirPort Time capsule. Ezeket már 2013 óta nem is frissítette az Apple, így nem érhet senkit a döntés meglepetésként.

A leépítés már egy éve megkezdődött, szépen lassan átcsoportosította a cég  az embereket olyan fejlesztő részlegekhez, mint például az Apple TV-é.

Ezzel a lépéssel egy picit meg is bomlik talán az Apple ökoszisztéma. Néhány Airport funkció ugyanis megkövetelte iPhone vagy Mac meglétét. Most már lesz lehetősége a felhasználónak másik mobilokra, vagy PC-re váltani. Jó, persze ez a "megbomlás" szó picit erős, de az Apple-től mindenesetre érdekes ez.

Vásárlói szempontból viszont pozitívan sülhet el az egész. Egyrészt,  az Apple szokásához híven drágábban adja a vezeték nélküli routert, mint bárki más. Továbbá, eléggé lemaradt az almás vállalat riválisai mögött új sztenderdek adoptálásában.

2016-ban nagyon pörög az Apple-nél az az elv, hogy csak azokra a hardverekre koncentrálnak, amik egészséges profitot termelnek. Így lett halottá nyilvánítva az Apple saját monitora, helyette nagy felbontású LG monitorokat árulnak.

Nem tudni, még meddig lesznek kaphatóak az AirPort eszközök.

Viszlát AirPort, alig ismertük egymást ugyan, de legyen könnyű neked a föld.

Kapcsolódó cikk:
Érdekes az új AirPort felépítése
Eltűnt az összes AirPort Extreme és Time Capsule az USA-ban



Kommentek megjelenítése