Hamarosan érkezhet a Series 4 EKG-ja Európába

Tech Hírek   |   2019.03.26 - 11:51   |   Írta: SzavaRicsi   |   2509
26. márc Hamarosan érkezhet a Series 4 EKG-ja Európába

Két jel is arra utal, hogy hamarosan az Európai órákon is elérhetővé válik az EKG alkalmazás.

A tavaly szeptemberben bemutatott Apple Watch Series 4 egyik legcsábítóbb funkciója a beépített EKG, amellyel bárhol, bármikor egész pontos méréseket végezhetünk a szívünkről. A bökkenő számunkra csupán az, hogy eddig kizárólag az Egyesült Államokban engedélyeztették az órás EKG-t, így csak az USA-ban vásárolt órákon volt aktiválható a funkció.

Az iOS 12.2 érkezésével azonban az Apple még jobban bekeményít. Helymeghatározáshoz kötik a funkció aktiválhatóságát, azaz nem elég, ha Amerikából származik az óránk, a funkció akkor sem lesz elérhető Európában.

Mindeközben az iOS 12.2 dokumentációi között rábukkantak egy olyan szövegre, amely arra utal, hogy hamarosan az USA-n kívül is elérhetővé válik az EKG. A leírás szerint az Egyesült Államokon kívüli régióknak watchOS 5.2-re, illetve legalább iOS 12.2-re lesz szükségük, hogy elérjék az EKG-t.

Ez könnyen arra utalhat, hogy a watchOS 5.2-vel akár hozzánk is megérkezhet végre az EKG funkció.

Emellett sokat elárul, hogy az új iOS-ben érkezett egy, az EKG funkcióhoz köthető CE-jelölés, amely arra enged következtetni, hogy az Európai Gazdasági Térség összes tagállama számára egyszerre válhat elérhetővé a Series 4 EKG-ja. Ebbe természetesen mi is bele tartozunk, és még néhány nem EU-s tagállam is, mint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

Forrás: 9to5Mac

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése