Friss képek szivárogtak ki a jövőheti WWDC 19-en bemutatásra kerülő iOS 13-ról

Almás Pletykák   |   2019.05.29 - 11:14   |   Írta: H.A   |   4088
29. máj Friss képek szivárogtak ki a jövőheti WWDC 19-en bemutatásra kerülő iOS 13-ról

Jövő héten lesz az Apple éves fejlesztői konferenciája, a WWDC, ahol bemutatásra kerül a macOS, az iOS, a watchOS és a tvOS következő változata.

Ritka, hogy idő előtt kiszivárogjon valami ezekről, ugyanis a szoftvereket sokkal könnyebb lakat alatt tartani, mint a hardvereket. Most azonban pont ez történt, mert a 9to5Mac egyik szerkesztője, Guilherme Rambo valahogy szert tett néhány képernyőfotóra az iOS 13-ból.

A képeken látszik, hogy a sötét mód a főképernyő dockjától a Zene alkalmazás hátteréig mindent kellemesebbé tesz a szem számára. Ráadásul a Zene alkalmazás háttere esetén az Apple úgy döntött, alapszínnek igazi feketét fog használni, ami az akkumulátort is kíméli az OLED-kijelzős eszközökön, hiszen azokon a valódi fekete pixelek eleve nem is világítanak. (Az LCD-kijelzők esetén viszont semmit sem számít a sötét színskála, mert ott a háttérvilágítás minden esetben be van kapcsolva, másképp ugyanis nem látszódna a kijelző tartalma.)

A képszerkesztő felület is megújul, ezentúl a háttérkép lesz elmosva a képernyőfotó mögött a fehér háttér helyett és sokkal realisztikusabb ikonok lesznek az alsó eszközsávon.

Ez az eszközsáv emellett az iPaden szabadon mozgatható is.

A Naptár alkalmazás nem kap lényeges frissítést, de az Emlékeztetők teljesen megújul. Négy új kategória lesz a kezdőoldalán, melyek a “Ma”, “Időzített”, “Megjelölt” és “Mind” nevekre hallgatnak. Könnyű elképzelni, hogy ezek hogyan egyszerűsítik majd a teendők rendszerezését.

Külön érdekesség még, hogy az Emlékeztetők alkalmazás az SF UI Rounded betűtípust használja, amit az Apple a Wallet alkalmazással vezetett be az iOS 12.2-ben.

Az iPhone keresése és a Barátok alkalmazás egybeolvad egy “Find My” alkalmazássá, aminek ez lesz az ikonja:

Ez az új alkalmazás egyesíti a barátok és az eszközök keresését, valamint egy teljesen új felületet hoz iPaden. Sötét mód bekapcsolása után a térkép felülete is sötét lesz, mint jelenleg macOS-en a Térképek alkalmazásban:

Az iOS 13 egy roppant érdekes frissítés lesz, amely már ennyi alapján is úgy néz ki, hogy érdemes lesz várni rá.

Neked hogy tetszenek ezek a várható újdonságok?

Forrás: Szifon.com

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése