Fejlesztés alatt az Apple mesterséges intelligencia chipje?

Almás Pletykák   |   2017.05.28 - 21:30   |   Írta: Zoltan C   |   2232
28. máj Fejlesztés alatt az Apple mesterséges intelligencia chipje?

Cupertino nem akar lemaradni az M.I. versenyben.

A Bloomberg értesülései szerint az Apple hozzálátott egy külön M.I. (angol terminussal: AI) chip fejlesztéséhez, ami belekerülhet a jövő iOS eszközeibe - persze elsősorban az iPhone-ra kell gondolni itt.

Apple Neural Engine - hangzatos neve is van már az egységnek, amely mekapná az arcfelismerés, hangfelismerés és egyéb mesterséges inelligenciához köthető feladatok végzését. Természetesen szoros összhangban a processzorral és grafikus chippel. Ezzel a feladatmegosztással elvileg a telefon akkuideje is javulna valamelyest.

Továbbá, igazi hasznát a ma még csak bimbódzó ágazatok vennék, ilyenek például az önvezető autók és a kibővített valóságot futtató eszközök.

Az új chip fontos feladatokat vehetne át a fotók applikáció arcfelismerésében, a szövegbevitel hangfelismerésében vagy egyéb hangvezérelt feladatokban. Feltehetőleg ha lesz valami a projektból, akkor a külsős fejlesztők is felhasználhatnák a chip adta lehetőségeiket applikációikban. Hasonló evolúciót figyelhetnénk meg mint anno az mozgás koprocesszor és a Touch ID eseteiben.

Állítólág már tesztelés alatt álnak az AI chip prototípusai, de hogy mindez debütál-e az idén őszre várt iPhone 8-ban, az igencsak kérdéses.

Forrás: macrumors.com

Borítókép forrása: ibsintelligence.com

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése