Ezzel az iOS 12 funkcióval mentene újabb életeket az Apple

Apple Hírek   |   2018.06.19 - 16:05   |   Írta: SzavaRicsi   |   2132
19. jún Ezzel az iOS 12 funkcióval mentene újabb életeket az Apple

Gyorsaság, pontosság és biztonság. Érkezik az iPhone-ok legújabb életmentő szolgáltatása.

Az Egyesült Államokban 911-et tárcsázó személyek az iOS 12-vel sokkal biztonságosabban és pontosabban oszthatják majd meg a tartózkodási helyüket, mint eddig.

Manapság az USA-ban már a személyhívások 80 százaléka érkezik mobiltelefonról. Ezek a hívások pedig egy olyan hálózatot céloznak meg, amelyet még a vonalas infrastruktúrára terveztek, ami miatt a segélyhívó szerveknek nehéz dolguk van a segélykérők tartozkodási helyének lokalizálásával. Éppen ezért az Apple még 2015-ben bevezette a HELO-t, azaz a Hibridizált Vészhelyzeti Pozíciót, amely a rádiótornyok mellett a telefon WiFi-jével és a GPS-szel segíti a pontos helyszín kiderítését.

Az Apple erre most rátett egy lapáttal, hiszen a tech cég bejelentette, hogy a RapidSOS vállalat internet protokollra támaszkodó rendszerét használja a jövőben arra, hogy megosszák a 911 hívás fogadójával a HELO adatokat. A RapidSOS iOS 12-be integrált módszere kompatibilis a segélyhívások nemzetileg használt protokolljával.

„A közösségek a 911-es hívásokra támaszkodnak a vészhelyzetekben, és úgy hisszük, hogy a legfejlettebb technológiára van szükég az ilyen estekben” – mondta Tim Cook, az Apple vezérigazgatója.

Az Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság 2021-re már azt várja el a szolgáltatóktól, hogy az esetek 80 százalékában 50 méteres körzetben legyenek képesek lokalizálni a telefonhívásokat. Az Apple már ma, zsúfolt városi környezetben is képes ennél sokkal pontosabb helymeghatározásra, így magabiztosan implementálják ezt a funkciót az új okostelefonos szoftverjükbe.

Egyértelműen életeket ment majd az Apple és a RapidSOS közös törekvése – mondta Tom Wheeler, a Amerikai Szövetségi Távközlési Bizottság tanácsának egyik tagja.

„A 911-es hívások pontos és gyors behatárolása már a bizottsághoz érkezésem óta komoly probléma.”

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése