Ezekkel az Apple cuccokkal nyomja a Huawei alapítójának lánya

Tech Hírek   |   2019.03.25 - 08:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   3724
25. márc Ezekkel az Apple cuccokkal nyomja a Huawei alapítójának lánya

Talán több almás terméke van a Huawei pénzügyi igazgató-helyettesének, mint Neked.

Meng Van-csout, a Huawei pénzügyi vezérigazgató-helyettesét tavaly decemberben tartóztatták le Kanadában amerikai kérésre. A washingtoni igazságügyi minisztérium ugyanis azzal vádolja a kínai céget, hogy kereskedelmi titkokat loptak amerikai cégetől, illetve, hogy a leányvállalatai segítségével megsértették az Iránnal kapcsolatos szankciókat.

Tegnap került nyilvánosságra, hogy pontosan milyen tárgyakat foglaltak le a Van-csounál a vancouveri reptéren. A Huawei pénzügyi igazgató-helyettesénél egy iPhone 7 Plus-t, egy iPad Prót és egy MacBook Airt találtak a rendőrök. A hölgynél egyetlen olyan eszköz volt, amelyet a saját cége forgalmaz, mégpedig egy Porsche Design Huawei Mate 20 RS.

Az ügyet részben azért is kapta fel a nemzetközi sajtó, hiszen a Huawei januárban azért büntette meg két alkalmazottját, mert azok egy iPhone-ról tették közzé cég twitteres újévi köszöntését. A fejenkénti közel 200 ezet forintos bírság mellett lefokozták az alkalmazottakat, és egy évre megtiltották az előléptetésüket.

Egy Huawei-hez közel álló beszállítónál pedig már bevezették, hogy azok az alkalmazottak kevesebb bért kapnak, akik kínai okosmobil helyett iPhone-t használnak.

Úgy tűnik, hogy a Huawei alapítójának lánya kivételt képez mindez alól, bár a cégnél biztosan nem örülnek annak, hogy a Van-csounál talált termékekből 4-ből hármon a cupertinói gyártó logója szerepelt.

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése