Egyre több iPhone X kamerája törik be

Hardver Hírek   |   2018.05.24 - 21:49   |   Írta: N Marcell   |   7287
24. máj Egyre több iPhone X kamerája törik be

Az Apple pedig (hogy-hogynem) nem hajlandó garanciálisan cserélni őket.

Folyamatosan nő az olyan vásárlók száma, akik az Apple fórumain és Redditen jelzik az iPhone X-ük kamerájának rejtélyes módon történő betörését. Az ember első gondolata, hogy gondatlanul elejtették, és úgy repedt meg, nemde? Nos, már ebben az esetben is aggasztó lenne a kamerák törékenysége, de a helyzet még ennél is rosszabb. A tulajok ugyanis saját bevallásuk alapján nem ejtették el a készülékeket, a kamera azonban mégis megrepedt vagy betört. Továbbá tetézi, hogy az Apple nem hajlandó kicserélni a készülékeket (vagy garanciálisan megjavítani a lencséket), hanem majdnem teljes kérnek az új készülékekért. 

Néhányan az időjárásnak, pontosabban a hirtelen hőmérsékletváltozásnak tulajdonítják a kamerák tönkretételét. 

“Karácsony előtt vettem meg az iPhone-t, tegnap pedig repedést találtam a hátsó kamerán. A telefont végig tokban tartottam, sosem ejtettem el, más baleset sem történt vele. Elvittem az Apple Store-ba, ahol csekély 549 dollárt kérnek a telefon cseréjéért.”

Mások még a változékony időjárással sem tudják megindokolni a jelenséget.

“Olvastam néhány olyan kommentet, ahol a hideget hibáztatják a kamera betöréséért, de én Malajziában élek, ahol a napi átlag 32-34 Celsius fok között mozog, magas páratartalom mellett.”

“Az én iPhone X-esem kameráján is megjelentek a repedések, pedig sosem vettem ki a tokból és sosem ejtettem el - ráadásul Hawaii-on élek, ahol folyton meleg az idő. Mindössze két hónapos a készülékem.”

Sajnos ez a probléma nem újkeletű az Apple háta táján: már az iPhone 7 kameráját alkotó zafírüvegnek strapabíróságát is többen megkérdőjelezték. Akkor az Apple azt nyilatkozta, hogy “a lencse zafírüvegből készült, és eléri a zafírtól elvárt keménységet és tisztaságot.”

Sajnos a rengeteg eladott iPhone mellett már csak statisztikai alapon is előfordulhat, hogy néhány készülék magával hordoz valamiféle gyermekbetegséget. Ettől függetlenül viszonylag kevés embert érint, így szinte biztos, hogy az Apple nem fog lépéseket tenni a probléma megoldása érdekében.  

Forrás: AppleRider / 9to5mac

Kapcsolódó cikkek: 

 


Kommentek megjelenítése