Egyre több a negatív vélemény a frissen bemutatott Apple termékek után

AlmaBlogger   |   2019.06.11 - 22:31   |   Írta: H.A   |   7362

Valóban ennyire rosszak az Almás cuccok mostanában, vagy csak ilyen a Magyar mentalitás?

Egy jó ideje már egyre jellemzőbb a hozzászólásokban az a hozzáállás, hogy ha bármi új funkciót mutat be az Apple, akkor rögtön lesz valaki, aki azonnal negatívan áll a dologhoz, és leírja, hogy mondjuk “Androidon ez már időszámításunk előtt négymillióban is létezett alap funkcióként!”, vagy szarkasztikusan azt, hogy “Na ez aztán az innováció!”.

Kifejezetten ironikus ez például a dark mode esetén, amiért konkrétan éveken keresztül ment az Apple ekézése, hogy nem támogatják a rendszerei, pedig nagyon hiányzik, és bezzeg más platformon mióta ott van, és így tovább. Most pedig, hogy már az iOS 13-ban is megjelent, pont az ellenkezője látható, hogy “mégis kinek kell a dark mode?”, “felesleges!”, vagy hogy “na 2019-ben csak eljutott idáig az Apple, hát nem nagy szám”. És újabban ez bármi funkció esetén így van.

Ezekkel nem feltétlen lenne gond, hiszen nem vagyunk egyformák, mindenkinek más dolog tetszik vagy fontos, de azt lehet látni, hogy a hozzászólásokban mégis inkább mindig a negatív felhangúakból van több. Ez persze nem azt jelenti, hogy a felhasználók többsége lenne elégedetlen, hiszen ez csak azt tükrözi, hogy többen szólnak hozzá azok közül, akiknek az adott új funkció sem tetszik.

Érdekes lenne viszont látni ugyanazokat a hozzászólókat is, akik korábban az adott funkció hiányakor ekézték az Apple-t, de valamiért a többségük ekkor már nem szól hozzá újból, annak örvendezve, hogy az általa korábban hiányolt dolgot az Apple végre elhozta az adott rendszerbe. Persze az is könnyen lehet, hogy időközben már platformot váltottak épp az adott hiányosságok miatt.

Mégis inkább egyre jellemzőbb kizárólag negatívan hozzászólni bármihez. Hogy ennek mi az oka, az jó kérdés, ezt hozzászólója válogatja, de az biztos, hogy egy-egy negatív hozzászólás jellemzően vitát is tud generálni, ez viszont semennyire nem járul hozzá pozitívan a közösség működéséhez, inkább csak káros, és hamar el tud harapódzni.

A másik, szintén jellemző hozzáállás, hogy bármi funkcióra rá lehet mondani, hogy “bezzeg Steve Jobs”, meg hogy ezt ő nem engedte volna, az ő idejében ilyen hiba nem fordulhatott volna elő, ő másképp csinálná, és hogy ezek miatt már nagyjából ventilátorként forog a sírjában.

Nyilván könnyebb a személyes frusztrációnkat így levezetni, de az is látható, hogy sokaknál az idő mindent megszépít, és figyelmen kívül hagyják az olyan eseteket, mint mondjuk az antennagate, amikor Steve Jobs egyszerűen azt mondta, hogy rosszul fogjuk az adott készüléket.

Bennem mindig csak az a kérdés merül fel ilyenkor, hogy vajon akkor is ugyanez az általánosan negatív hozzáállás lenne sokak részéről, ha Tim Cook helyett Steve Jobs állt volna a színpadon az adott funkció bemutatásakor…? De persze ezt már sosem fogjuk megtudni. Mégis ott motoszkál az ember fejében, hogy valószínűleg nem ez lenne, és ha Steve Jobs mutatná be, akkor minden azonnal világmegváltó lenne, mert az Apple végre megcsinálta úgy, ahogy annak lennie kell.

Viszont Steve Jobs már nincs velünk, nem is lesz, és ezen nem is tudunk változtatni – a mindennel szembeni, negatív hozzáálláson viszont igen. A kérdés, hogy akarunk-e és fogunk-e.

Forrás: Szifon.com


Kommentek megjelenítése