Durván alulmarad a Google csúcsmobilja az iPhone-okkal szemben

Tesztek   |   2018.10.22 - 14:30   |   Írta: SzavaRicsi   |   7934
22. okt Durván alulmarad a Google csúcsmobilja az iPhone-okkal szemben

Nem jött össze a Google-nek, ha azt gondolták, hogy meg tudják közelíteni az iPhone Xs és Xs Max teljesítményét.

Az Apple mobiljai a szintetikus tesztek királyai. Ez nem kérdés. Az iPhone-ok ugyanis már több generáció óta uralják a benchmark listák legelőkelőbb helyezéseit, mind általános CPU, mind pedig grafikus teljesítményben.

Az A11 Bionic, vagyis az iPhone X lapkészlete például olyannyira jól sikerült, hogy még egy évvel a bemutatása után is vért izzadtak a Samsungnál és a Huawei-nél, hogy végre utolérjék az Apple-t. Aztán az utóbbi le is bukott, hogy ha nem is az Apple elé, de a konkurensek elé arcátlan módon férkőzött be a toplistákon.

Az A12-t már több mint egy hónapja nyúzzák a felhasználók, és végre megérkezett a Google Pixel 3 és Pixel 3 XL is, amit az androidos tábor jó része tűkön ülve várt.

A keresőóriás új üdvöskéibe pedig olyan jól csengő nevek kerültek, mint a Snapdragon 845, vagy az Adreno 630. Ráadásul a csúcs hardverrel felszerelt 128 GB-os Google Pixel XL 3 ára 1000 dollár, vagyis az iPhone Xs és Xs Max területére merészkedtek az árazással. Lássuk tehát, hogy a szintetikus teljesítménytesztek alapján csak lábatlankodik-e itt a Google Pixel 3 XL, vagy mindenben képes felvenni a versenyt az iPhone Xs Max-szal.

A GeekBench CPU tesztje hamar elárulja, hogyan viszonyul a Google mobilja az iPhone-okhoz. Első körben, egymagos teljesítményben ugyanis több mint a dupláját verte az A12 a Pixel szilíciumára. A többmagos potenciál már nem ugyanezt mutatja, de ezúttal is egy egyértelmű iPhone győzelemnek lehetünk a szemtanúi.

Grafikus teljesítményben szintén egyértelműen az iPhone kerekedett felül, közel 60 százalékkal.

Az Antutu tesztjén szintén meglógott az iPhone Xs Max. Igaz, ezúttal a Google Pixel 3 XL képes volt felkötni a gatyát, és egy igen szép eredményt izzadt ki ezen a tesztpadon.

Hasonló különbséggel zártak az Antutu HTML 5-ös tesztjén is.

Az Octane webes tesztje már más eredményt mutatott. Itt hatalmas fölénnyel húzott az iPhone.

Végül pedig jöhet a GFXBench Manhattan Offscreen tesztje, ami aztán tényleg megdolgoztatja a mobilok grafikus egységeit. A XS Max ezúttal sem szégyenkezhet, hiszen másodpercenként 120 képkockát volt képes kirajzolni, miközben a Pixel 3 XL csak 83-at csikart ki az Adreno 630-ból.

 

Forrás: AppleRider/AppleInsider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése