Csúnyák az alkalmazások az új iPad Prókon

Tech Hírek   |   2018.11.14 - 13:20   |   Írta: SzavaRicsi   |   2408
14. nov Csúnyák az alkalmazások az új iPad Prókon

Az alkalmazásokat egyelőre nem készítették fel az új iPadekre.

Az iPad Prók új dizájnját nem győzik dicsérni a szaklapok, de arról valamivel kevesebbet beszélnek, hogy mi folyik a képernyőn. Megérkeztek a sokat pletykált lekerekített kijelzősarkok, ahogyan egy új képarányt is bevezetett az Apple, az alkalmazásoknak pedig egyelőre nem sikerült felvennie a fonalat.

A korai vásárlók ugyanis arra panaszkodnak, hogy az új dizájn hatására a letöltött appok nem nyúlnak ki a kijelző széléig, hanem két fekete sáv fogja közre őket. A probléma a 11 hüvelykes modellnél a legszembetűnőbb, hiszen ez a táblagép más képaránnyal érkezett, mint a korábbi 10,5 hüvelykes iPad Pro.

A 12,9 hüvelykes modellnél nem nyúltak az arányokhoz, de a képernyő lekerekített sarkait így is nehezen emésztik meg az alkalmazások, így ennél a változatnál is beköszönnek a fekete sávok.

Éppen az ilyen problémák elkerülése végett próbálta az Apple a reszponzív dizájnokra szoktatni a fejlesztőket, hogy az alkalmazások ne pontos kijelzőméretekre legyenek megszerkesztve, hanem más képarányoknál és felbontásnál is jól mutassanak. Úgy tűnik, hogy süket fülekre talált ez a tanács.

A nagyobb fejlesztőcégek alkalmazásai bizonyára hamar megkapják a szükséges frissítést ahhoz, hogy kitöltsék az új iPad Prók kijelzőjét, de a független fejlesztők munkáira lehet, hogy még sokat kell várnunk. A Netflix mindenesetre már lépett, és újrahangolta az iPades alkalmazása kezelő felületét, de azt sem szabad elfelednünk, hogy a táblagépekkel általában kevesebbet foglalkoznak a fejlesztők, így az iPadekre is rendre jócskán megkésve érkeznek a frissítések az iPhone-okkal szemben.

Forrás: AppleRider/TheVerge

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése