Az iOS 11-ben a Vezérlőközpont nem egészen úgy vezérel, ahogy gondolnánk

Tippek és trükkök   |   2017.09.21 - 23:15   |   Írta: Pausch Rita   |   7844
21. szept Az iOS 11-ben a Vezérlőközpont nem egészen úgy vezérel, ahogy gondolnánk

Kikapcsolhatod a Wifit vagy a Bluetooth kapcsolatot, de mégsem kapcsol ki!

Az új iOS még egészen friss és ropogós, ám azért a hibákat már kezdik felfedni benne. Az azonban, amiről most szót ejtünk nem hiba, hanem igazából tulajdonság. Bár nem biztos, hogy minden felhasználó egyformán egyetértene ezzel…

A Vezérlőközpont az egyik olyan része az operációs rendszernek, ami igazán nagyszabású ráncfelvarráson esett át. Azon felül, hogy megújult a felülete, személyre szabhatóvá is vált, sőt – az arra alkalmas készülékeken – a Force Touch funkcióval kiegészülve még a vezérlése is tovább fejlődött. Viszont a Motherboard szerint nagyon úgy fest, hogy van egy kis bibi az innen kezdeményezett Wifi és a Bluetooth vezérlés körül.

A két vezeték nélküli szabvány, ahogy eddig is, egyetlen mozdulattal kiiktatható a Vezérlőközpontból, ha úgy hozza a szükség. Illetve mégsem. A deaktiválás és a különféle eszközök lecsatlakoztatása ellenére, mégiscsak aktív marad a jeladó valamilyen formában, hogy különféle, másik funkciók továbbra is működőképesek maradjanak. Ilyen például az AirDrop funkció, vagy megmarad a csatlakozás az Apple Watch-csal, Apple Pencillel is… Aktív marad a helymeghatározás is. Noha, korábban ezek a gombok teljesen kilőtték ezeket a kapcsolatokat.

Bár okos döntésnek is tűnhetne az Apple-től, hiszen így például nem áll fenn a veszély, hogy véletlenül lecsatlakoztassuk az órát. Ugyanakkor ezzel az Apple felesleges biztonsági kockázatnak teszi ki a felhasználóit. A biztonsági szakértő, Andrea Barisan figyelt fel erre a változtatásra és rögtön közzé is tette felfedezését a Twitteren. Véleménye szerint bevált módszer, amikor valaki esetleges támadásnak van kitéve, hogy megszakítja ezeket a csatornákat. Most viszont a felhasználóknak külön be kell majd lépni a Beállításokba ahhoz, hogy az eszköz valóban teljesen lezárja a Wifit és a Bluetooth adatátvitelt.

Az Almát az eset kapcsán az a vád érte, hogy így megtéveszti a felhasználóit…

 

 

Forrás: Motherboard

Kapcsolódó cikk:




Kommentek megjelenítése