Az Apple Watch Series 4 kijelzője az év kijelzője

Tech Hírek   |   2019.05.12 - 08:42   |   Írta: H.A   |   2928
12. máj Az Apple Watch Series 4 kijelzője az év kijelzője

A The Society for Information Display (röviden SID) idén megszavazta az Apple Watch Series 4 kijelzőjét az év kijelzőjének.

A díjat olyan kijelzők kapják, amik a legjelentősebb technológiai fejlődést és/vagy kiemelkedő funkciókat hozták az adott évben. A SID már 25 éve dönt az év kijelzőjéről, szóval bőven van tapasztalatuk a kütyük kijelzőivel kapcsolatban.

A társaság így írt arról, hogy miért döntöttek az Apple Watch Series 4 mellett:

Amellett, hogy megmaradt az eredeti, felismerhető dizájn, a negyedik generációs Apple Watch letisztultabb lett, valamint új hardveres és szoftveres megoldásokat kombinált egy kivételes és egyedülálló formába.

A tervezőknek kihívás volt a kijelző méretének növelése anélkül, hogy észrevehetően növelték volna a készülék házát vagy kompromisszumot kötöttek volna az akkumulátor-üzemidőben. A kisebb kijelző körüli keret lehetővé tette, hogy több mint 30%-kal nagyobb legyen a megjelenítő felület, miközben új kijelzőtechnológiát, LTPO-t használtak, ami javítja az energiafelhasználást, segítve ezzel a felhasználóknak egy töltéssel “túlélni” az egész napot.

Szóval a SID szerint az Apple nagyszerű fejlesztéseket vitt véghez, hogy az Apple Watch kijelzőjét több mint 30%-kal sikerült megnövelniük, miközben a készülék maga nem lett jelentősen nagyobb és mindezt úgy tudták összehozni, hogy közben az akkumulátor-üzemidő sem romlott.

Apple Watch alkalmazások

Ha így végiggondoljuk, akkor ez tényleg egy egészen szép mutatvány. Az egyetlen dolog, ami miatt erre nem kaptuk fel annyira a fejünket, hogy az Apple pontosan ugyanezt csinálta az Apple Watch Series 4 előtt egy évvel az iPhone X-zel.

Persze ha már megemlítjük az iPhone X-et, akkor érdemes arra is kitérni, hogy tavaly az iPhone X és az iPad Pro kijelzője kapták meg az SID-től az év kijelzője díjat.

Ebből persze következik, hogy nem csak egy kütyü kaphatja meg a díjat. Idén az Apple Watch Series 4 mellett többek közt a Samsung “The Wall” 8K-s microLED kijelzője és a Sony “Crystal LED” kijelzőrendszere is bezsebelhették a címet.

Szerinted megérdemelte az Apple Watch Series 4 az év kijelzője díjat?

Forrás: Szifon.com

Apple Watch Árak és Vásárlás

Kapcsolódó cikek: 




Kommentek megjelenítése