Az Apple védjegykérelmet nyújtott be a klasszikus Rainbow Logo-ra

Apple Hírek   |   2018.02.22 - 07:00   |   Írta: Máté Gergő   |   4183
22. feb Az Apple védjegykérelmet nyújtott be a klasszikus Rainbow Logo-ra

A The Blast szerint az Apple beadta a védjegykérelmet a híres szivárványszínű logóra.

A védjegy leírásában egy olyan alma szerepel, amelyből hiányzik egy harapásnyi, továbbá felül egy zölden leválasztott levél határol, és amely az alábbi színek vízszintes szegmenseire oszlik (felülről lefelé): zöld, sárga, narancssárga, piros, ibolya és kék .

A kérelem szerint a logót különböző sapkákon, kalapokon és sisakokon fogják feltünteni. Az Apple jelenleg is árusít ezzel a logóval ellátott pólókat az Apple Park Visitor Center-ben, ezért nagyon valószínű, hogy a védjegyet ki fogják terjeszteni más ruházati termékekre is, ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy az Apple nem jelentette ki, hogy használni is fogja az új logót bármin. Az is lehetséges, hogy kizárólag a logó levédése miatt készítették a beadványt, azért, hogy elkerüljék a nem hivatalos felhasználást.

Ezt a klasszikus sokszínű logót Rob Janoff grafikus tervezte 1977-ben. Steve Jobs 1997-es visszatérését követően azonban lecserélték a máig használatban lévő egyszínű logóra.

Janoff szivárvány Apple logója valójában egy modernebb változata volt a Ron Wayne (társalapító) által készített első Apple logónak. Wayne-t időnként az Apple "ötödik Beatle"-ének nevezik, mivel a vállalat megalapítása után két héttel eladta a részesedését.

Wayne rajongott a viktoriánus korszakra jellemző díszes vonalrajz-stílusért és Sir Isaac Newtont használta fel a vállalat szimbolikájához: a képen jól látható az alma, amely bizonytalanul lóg a feje fölött.

Forrás: MacRumors

Kapcsolódó cikkek: 




Kommentek megjelenítése