Az Apple is segíti a nők oktatását

Apple Hírek   |   2018.07.17 - 20:00   |   Írta: SzavaRicsi   |   1686
17. júl Az Apple is segíti a nők oktatását

Az Apple a Malala Alapítvánnyal közösen tesz azért, hogy ott is minőségi oktatást kaphassanak a nők és fiatal lányok, ahol eddig erre nem volt lehetőségük.

A Malala Alapítvány és az Apple legelső egyessége idén januárban született meg, amelynek keretein belül több mint 100 000 lány férhet minőségi oktatáshoz. Aki nem ismerné, a Malala Alapítvány arra törekszik, hogy az ilyen tekintetben visszamaradottabb országokban is legyen lehetőségük a lányoknak és a nőknek a minőségi oktatásokban való részvételhez.

Az év elején kötött megállapodásukon felül a szervezet és a techcég most abban is megállapodott, hogy Brazíliában az Apple Fejlesztői Akadémia nyújtson lehetőséget a lányoknak a fejlesztői képességek elsajátításában.

Reményem, hogy minden lánynak Riótól Rijádig lehetősége lesz megválasztania a jövőjét – mondta Malala Juszafzai, a szervezet alapítója. „Akár fejlesztő, pilóta, táncos vagy politikus szeretne lenni, az oktatás a legjobb út a fényes jövő felé. Az Apple hálózatához való csatlakozásnak köszönhetően a Malala Alapítvány új eszközökhöz férhet hozzá, amelyek segítenek a célunk elérésében, hogy ingyenes, biztonságos és minőségi oktatással szolgáljunk. Az Apple Fejlesztői Akadémia programjának diákjaiban is megvan ugyanaz a szenvedély, mint bennem, hogy jobbá tegyük a körülöttünk levő világot. Már alig várom, hogy lássam az innovatív ötleteiket, amellyel segíthetjük a lányok oktatását Brazíliában és mindenhol a Földön.”

Számunkra is fontos cél, hogy egyre több lány kapjon minőségi oktatást, és izgatottak vagyunk, hogy így mélyíthetjük a kapcsolatunkat a Malala Alapítvánnyal – mondta Tim Cook, az Apple ügyvezető igazgatója. A cupertinói tech cég a már 2013 óta futó programjának diákjai és végzettjei ezreit mozgósítja, hogy segítsék a fiatal lányokat az oktatás útjának megtalálásában. A brazil indulás óta 3000 tanulónak sikerült végigjárnia az Apple Fejlesztői Programot, amelyben jelenleg is 500 diák számára oktatják az alkalmazások tervezését és fejlesztését.

Forrás: AppleRider

Kapcsolódó cikkek:




Kommentek megjelenítése