ARK: Survival Evolved・Tesztlabor

Alkalmazások - Játékok   |   2018.07.20 - 11:30   |   Írta: Ca$h   |   9038
20. júl ARK: Survival Evolved・Tesztlabor

Jurassic Parkban egy szál gatyában …

A Jurassic Parkot gondolom nem kell senkinek se bemutatni, mert ugye úgy alakult, hogy az X generáció a regénysorozat és mozifilmek óta felnőtt, szerencsére lehúztak róla egy újabb rókabőrt (Jurassic World), hogy a biztonság kedvéért az Y generáció se maradjon dínók nélkül. De vajon mi történik akkor, ha a manapság oly divatos Battle Royale stílust megpróbáljuk ráerőltetni erre a világra? Hamarosan kiderül, ne menjetek sehova.

Magát a játékot már közel fél évtizede fejlesztik, kijöttek vele mindenféle formában és bétában, végül tavaly kihozták a végleges verziókat nagytesókra (PC, Xbox One, PS4) a fogadtatás eléggé vegyes volt, főleg hogy már akkor is nagyban tombolt a PUBG és Fortnite őrület. Én bevallom nem igazán értem ezt a hisztériát a  manapság annyira divatos Battle Royale játékok körül, már akkor se igazán tetszett, amikor először a Division kiegészítőjeként (Survival) megismerhette a világ. De most ez a divat nincs mit tenni.

A mobilos Ark egy végletekig lecsupaszított változat, nincsen se sztori se semmi, fogalmunk nincsen arról hol vagyunk, miért vagyunk itt, kik vagyunk, mi is az az Ark?! Némi primitív karakteralkotás után egy szál fehérneműben vágunk neki a nagy kalandnak, nem lesz semmi komolyabb betanítási időszak, egyszerűen csak az irányítással fogunk megismerkedni, ha valakit véletlenül elkapna a gépszíj akkor számára valóban nagyon érdekessé válhatnak a dolgok.

Hiszen a legfőbb célunk az lenne, hogy megépítsünk egy bázist, tele megszelídített dínókkal és összefogva pár haverral legyőzzük az ellenséges játékosokat. Mindehhez egy nagyon lassú, körülményes és hosszadalmas folyamaton kell végigmennünk, ami több órán keresztül is eltarthat. Tehát a korábban említett játékokon felnevelkedve mindenki felejtse el az adrenalint pumpáló játékmenetet, itt csupaszon, üres kézzel vágunk neki mindennek, darabokból kell összerakni a fegyverünket és minden hozzávalót nekünk kell összegyűjteni a bázisunkhoz, de úgy szó szerint, tehát a falakat, ajtókat, ablakokat, mindent.

A játék nagy hibája hogy egyelőre nincsen valami jól kidolgozva a játékmentés, tehát ha kilépünk belőle vagy valami miatt kidob minket akkor bukhatjuk az egész progressünket. Ugyanez a helyzet akkor ha szembejön valami böszme nagy dínó és ledarál minket, de ez mondjuk logikus. Szóval ilyenkor kezdhetünk mindent elölről. Viszont a játék mellett szól a valódi túlélési élmény, hogy az embernek tényleg olyan érzése van mintha ott lenne, valóban meg kell küzdeni azért hogy megmaradjunk.

Az ARK: Survival Evolved egy olyan cím amit szerintem az idősebb korosztálynak találtak ki. Könnyen lehet hogy bele fogsz szeretni, engem sajnos nem fogott meg, de ettől még lehet jó játék, tegyél vele egy próbát és majd kiderül.

Szerintünk: 6/10

 

 

A játék ingyenesen letölthető az iTunes áruházból.


Kommentek megjelenítése