Az iCentrum elmondja, hogy vigyázzunk télen az iPhone-unk akkumulátorára

Tippek és trükkök   |   2017.11.21 - 08:16   |   Írta: Alma_PR   |   11417
21. nov Az iCentrum elmondja, hogy vigyázzunk télen az iPhone-unk akkumulátorára

A hidegben fokozott figyelmet kell fordítanunk mobilunkra

Egy iPhone-ban kifejezetten pici alkatrészek, kis helyre összezsúfolt modulok, rettentő érzékeny áramkörök figyelnek, ezért ha a 20 fokra felfűtött lakásunkból kiviharzunk a mínusz öt fokos utcára, és a telefont a buszra várva letesszük magunk mellé a padra, a mobilnak egy villámgyors és elég erős hőingadozást kell kibírnia, ami néha nem sikerül. Ilyenkor "válik" el a kijelző, vagy épp valami olyan “belső sérülést” szenved az eszköz, amit kívülről valószínűleg észre sem veszünk, csak annyit tapasztalunk, hogy valami nem működik, vagy épp nem a megszokott módon funkcionál. 

Ilyenkor a legtöbb, amit tehetünk, hogy nem telefonálva rohanunk ki az utcára a benti melegből, hanem hagyjuk szép lassan, fokozatosan, hogy átvegye a kinti hőmérsékletet. Tartsuk meleg helyen zsebünkbe, táskánkba. Ugyanez fordított esetben sem tanácsos, tehát, ha hazaértünk ne akarjuk azonnal használatba venni! 

A legtöbb gyártó, így az Apple is feltünteti a garancia papíron az adott készülék megfelelő üzemeltetési hőmérsékletét, továbbá a szerintük ideális szállítási hőmérsékletet is. 

 

Milyen káros következményei lehetnek a hidegnek, eszközeinkre?

A téli időszakban előforduló alacsony hőmérsékletre, érzékenyen reagálhat az LCD panel vagy épp a címben említett akkumulátor is, de a mobil legértékesebb alkatrésze az alaplap is tönkremehet, ugyanis a bennük lévő különféle anyagok más és más mértékben zsugorodnak össze a hideg hatására.

 Zárásképp érdemes még szót ejteni arról is, hogy hóban sem érdemes nyüstölni iPhone-unkat, mivel ugyanazt a hatást érhetjük el, mintha esőben használnánk.

Ha esetleg mégis elkövettük a fenti hibákat érdemes ellátogatni Zuglóba, az iCentrum Apple Szervizhez.

Minden szerviz javításra 1 év garanciát vállalnak és szuper gyorsan is dolgoznak!

1141 Budapest, Szugló utca 125D (Szentes-Szugló sarok)

+36303406061
info@icentrum.hu I www.icentrum.hu


Kommentek megjelenítése